Line-up halve finales POPgroningen Talent Award bekend

Talent Award winnaar 2016 The Movement .
Foto: © Jan Westerhof

De line-up van de halve finales van de POPgroningen Talent Award is bekend. Via acht voorrondes zijn nog 8 acts in de race voor de finale.

Op donderdag 9 maart spelen Silke, Jooz, ABCeasefire en PhoenatiX bij Simplon UP in de bovenzaal van Simplon. Een week later op donderdag 16 maart zijn dat Loulou Elisabettie, Manzi, Boyz in the Woods en MAARIS. Bij elke halve finale plaatsen twee acts zich voor de finale in Vera op 29 april.

POPgroningen Talent Award

POPgroningen organiseert sinds een aantal jaren de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel.

Winnaar

De winnaar speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam.

Ook krijgt de winnaar een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

In 2016 won The Movement de POPgroningen talent award.

Samenwerking

De selectie van een aantal acts van de POPgroningen Talent Award is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll, Kunstbende, Nootuitgang, Popsport, StuKaFest en Urban House Groningen.

De POPgroningen Talent Award halve finales zijn op donderdag 9 en donderdag 16 maart in Simplon, Groningen. De aanvang is om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden