Joris Teepe presents New york comes to Groningen met Joe magnarelli

Joe Magnarelli.
Foto: PR De Oosterpoort

Trompettist Joe Magnarelli van New York staat dinsdag 7 februari centraal tijdens het concert
in de serie ‘New York comes to Groningen’ (NYCTG) in de Oosterpoort.

In de serie ‘New York comes to Groningen’ samengesteld door bassist Joris Teepe spelen gerenommeerde jazzmusici uit New York in De Oosterpoort. Ze zijn als (gast)docent verbonden aan de studierichting jazz van het Prins Claus Conservatorium.

Joe Magnarelli

Joe Magnarelli verhuisde in 1986 naar New York City en werd al snel een vaste deelnemer in de internationale jazzscene. Joe bracht negen platen uit en speelde onder talloze jazz labels zoals onder andere Sideman.

Magnarelli, beter bekend als Mags, maakte zijn debuut als leider met 1994’s ‘Why Not’ (Criss Cross). Na dit album volgden er nog drie andere onder het Criss Cross label: ‘Always There’ (1997), ‘Mr. Mags’ (2000) en ‘Hoop Dreams’ (2005).

Vervolgens maakte hij naam met zijn bigband. Ook leidde hij samen met de legendarische Philadelphia trompettist John Swana een sextet en speelde hij met de grote Latin jazz conguero Ray Barretto. Het album dat zij samen opnamen, werd genomineerd voor een Grammy.

Stoffers, Teepe en Landesbergen

Joe Magnarelli wordt tijdens het concert bijgestaan door Jasper Soffers (piano), Joris Teepe (bas) en Frits Landesbergen (vibrafoon & drum).

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden