Filmklassieker Häxan in de Der Aa-kerk tijdens IFFRiG

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De Der Aa-kerk in Groningen wordt ook dit jaar tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Vrijdag 3 februari draait de film Häxan uit 1922, met live muziek van Kinetophone.

Häxan

In Häxan verbeeldt regisseur Benjamin Christensen de geschiedenis van de hekserij. De film is een documentaire-vertelling over de veronderstelde gewoonten en zeden van heksen, maar is tegelijkertijd een aanklacht tegen misogynie en onterechte vrouwenvervolging.

Bijna een eeuw na verschijning is deze film nog steeds een klassieker. Häxan wordt vooral geroemd vanwege de speciale effecten en de destijds opmerkelijk gewaagde beelden.

Kinetophone

Kinetophone is een band die bestaat uit drie cinefielen: René Duursma (synths, sounddesign, gitaar), Thomas van den Berg (gitaar, toetsen, zang) en Sebastiaan Wiering (cello, bas, toetsen).

Zij spelen live hun zelfgecomponeerde soundtrack bij Häxen. Speciaal voor deze uitvoering schuift toetsenist Gert Plas achter het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk.

IFFRiG

De Groningse pocketeditie van het IFFR, een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft wordt vijf dagen vertoond in het Groninger Forum. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland voor woensdag 1 tot en met zondag 5 februari.

De aanvang is om 20.30 uur.

Kaarten à 15 euro (10 euro voor studenten, jongerenkorting en Cinevillepashouders)  zijn online  via www.groningerforum.nl en aan de kassa van het Groninger Forum (Hereplein) te koop.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Deze voorstelling in de Der Aa-kerk is georganiseerd door het Groninger Forum en Prime in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen (Der Aa-kerk) en met dank aan het Grand Theatre.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden