Poëziemarathon 2017 in Groningen

Foto: Jan Buurma

Groningen staat vanaf vandaag woensdag 25 januari tot en met 1 februari 2017 in het teken van de achttiende jaarlijkse Poëziemarathon.

De Poëziemarathon, het Groningse festival vindt plaats gedurende de landelijke Poëzieweek. Het festival biedt tientallen activiteiten op verschillende locaties in Groningen, waaronder Groninger Forum, Groninger Museum, het Hoofdstation, de HEMA en nog veel meer. Er zijn lezingen, optredens, workshops en nog veel meer,  ook voor kinderen is er van alles te doen.

De marathon start om 15.30 uur met het uitzwaaien van de stadsdichter van Groningen, Kasper Peters in Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Jeugdafdeling. Kasper Peters is in deze functie als stadsdichter van Groningen bij veel scholen op bezoek geweest.

Ook de VSB Poëzieprijs 2017 zal donderdag 26 januari in het Grand Theatre uitgereikt worden. Daarnaast zijn alle voormalige stadsdichters van Groningen benaderd. Een busje vol met dichters trekt op vrijdag 27 januari door de provincie en op zaterdag 28 januari treden de stadsdichters op bij verschillende locaties in de binnenstad.

Stadsdichtersverkiezing

De verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Groningen staat zaterdag 28 januari in de Nieuwe Kerk op het programma. Burgemeester Peter den Oudsten maakt dan bekend maken wie zich de komende 2 jaar stadsdichter van Groningen mag noemen.

De Stadsdichtersverkiezingsvond begint om 20.00 uur. Kaarten kosten in de online voorverkoop €7,50 via www.poeziemarathon.nl en €10 aan de deur.

Verder zijn er vertrouwde namen en ook nieuwe initiatieven op verschillende locaties. Deze editie worden onder meer de Patatpoëten “(bekende Groninger dichters in een krokant jasje)” verwelkomt, de eerste editie van open podium ‘De Schreef’ en een ontbijtpoëzie in de HEMA.

Organisatie

De Poëziemarathon wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG), in samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek, Studium Generale Groningen, lokale boekhandelaren, uitgevers en dichters.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma: www.poeziemarathon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen