Culturele Zondag: BNN-presentator en dichter Tim Hofman in de kerk van Leegkerk

Tim Hofman.
Foto: © Jesje Veling

BNN-presentator en dichter Tim Hofman is te gast bij de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. Joost Oomen interviewt zondag 29 januari Hofman over zijn poëziedebuut ‘Gedichten van de broer van Roos’.

Tim Hofman (1988) is sinds 2012 werkzaam bij BNN, waar hij onder meer de programma’s ‘Spuiten & Slikken’, ‘De Social Club’ en ‘Je zal het maar hebben’ presenteerde.

Begin 2016 was hij de winnaar van het programma ‘Wie Is De Mol?’. Hij was een seizoen tafelheer bij DWDD en hij maakt ook het YouTube-kanaal #BOOS. Tim schreef columns voor onder andere Nieuwe Revu en nu dus een gedichtenbundel: Gedichten van de broer van Roos.

Poëziedebuut

Het publiek kent Tim Hofman vooral als presentator, maar zelf zegt hij dat televisie iets is dat hem overkwam.

Zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral het schrijven van gedichten. Sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten. En nu, veertien jaar later, is daar eindelijk een gebonden werk.

In de bundel ‘Gedichten van de broer van Roos’ zijn veel verschillende soorten gedichten te vinden. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken en lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan.

Joost Oomen

Tim Hofman wordt deze middag geïnterviewd door Joost Oomen. Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels ‘Vliegenierswonden’ en ‘De stort’ en bracht in 2015 de vinylsingle ‘Joost Oomen’ uit.

Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen. Naast dichter is hij ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Hij trad onder ander op bij Crossing Border, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal.

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

De aanvang is om 15.30 uur.

Kaarten à € 7,50 zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Locatie

Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden