Lezing toponderzoeker Ysbrand van der Werf over zijn boek ‘Iedereen slaapt’

Foto: ©Dirk de Jong

Toponderzoeker Ysbrand van der Werf en auteur van ‘Iedereen Slaapt – alles wat we willen weten’ geeft vrijdag 20 januari een lezing over onze nachtrust in de Der Aa-kerk in Groningen.

Van der Werf vertelt deze avond over slaap en slaapstoornissen, over onderzoek naar de rol van slaap voor het functioneren overdag en over wat we kunnen verwachten van slaaponderzoek voor de toekomst.

Bovenal zal hij proberen om te laten zien hoe we van fundamenteel onderzoek naar een van de meest algemene processen in de levende natuur iets te weten kunnen komen over onszelf en ons welbevinden.

‘Iedereen slaapt’

Het boek van Van der Werf behandelt onder meer onderwerpen als dromen, verstoorde slaap, of je creatief wordt van slapen, of alle dieren slapen en ook gaat hij in op wat we nog niet weten over slaap. Iedereen slaapt vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kunnen lezers misschien leren hoe te veranderen van een slechte naar een goede slaper.

Ysbrand van der Werf

Ysbrand van der Werf is universitair hoofddocent Neurowetenschappen aan het VU medisch centrum en onderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het combineren van fundamenteel onderzoek met de toepasbaarheid daarvan heeft zijn grootste aandacht.

De aanvang is om 19.30 uur.

Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda en bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53).

Locatie:

Der Aa-kerk, Akerkhof 2 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden