Uittips tijdens ‘Winterweekend’ in Groningen

Foto: CC BY-SA 2.0/Wikipedia Commons/ Bert Kaufman

Deze zaterdag zijn er allerlei activiteiten om er op uit te gaan. Hieronder een overzicht van Reis!2017 tot een biertje, theater in de binnenstad of naar het circus of Kerstplaza.

Reis 2017! in MartiniPlaza

Reis! 2017 is de grootste vakantiewinkel van Noord-Nederland. Dit jaar vindt het evenement plaats in de MartiniPlaza. Het evenement biedt ideeen en inspiratie voor alles op het gebied van reizen. Inspiratie kan opgedaan worden voor de mooiste reizen, van stedentrip tot verre reizen, maar ook lekker weg in Nederland.

Ook een Wereldmarkt, het ‘lekkers wat de wereld te bieden heeft’ is te bezoeken tijdens Reis! Zowel zaterdag als zondag is Reis! 2017 te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.reisevent.nl.

Winterweekend in de binnenstad

Er is van alles te doen dit weekend in de binnenstad met straattheater en diverse acts.

Op zaterdag zijn er tussen 12 uur en 16.00 uur ‘Theatrale politie-interventies van vermakelijk niveau’- de Kiddy Ride Polica Patrol.

Twee agenten van de bereden politie houden alles en iedereen scherp in de gaten op hun politiemotoren. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst. Publiek wordt staande gehouden en krijgen een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Fietsers krijgen uit het niets een unieke escorte met sirene. Allemaal tussen 12:00 en 16:00 uur in de binnenstad.

Hippocampus, twee gladiatoren op zeepaard trekken ten strijs als waren zijn Neptunus, Spartacus of Ben-Hur. Een gevatte walk act met hilarische figuren en bizarre uitrusting gaat op expeditie in de tegenwoordige tijd tussen 12:00 en 16:00 uur in de binnenstad.

Groninger Winterbiertocht

Een Winterbiertocht in de Groningse binnenstad vindt deze zaterdag plaats. De tocht gaat langs zeven Groningse cafés waar de deelnemers een bockbier uit de fles of van de tap geserveerd krijgen. Hierbij wordt ook een typisch Gronings streekproduct geserveerd.

De tocht kan lopend of per fiets worden afgelegd. Kaarten voor deelname kosten 28 euro en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende cafés. Voor meer informatie: bockbiertochtgroningen.nl

Groot Winter Kerstcircus

Het is het laatste weekend om het Groot Winter Kerstcircus Groningen te bezoeken. Diverse internationale artiesten en vele dieren, zoals Siberische steppenkamelen, paarden en honden, clowns, (lucht)acrobatiek en nog veel meer zorgen voor een waar spektakel in de verwarmde circustent op het Suikerunieterrein in Groningen.

Voor meer informatie: www.circus-renz-berlin.nl. Lees ook: Groot Winter Kerstcircus Groningen op Suikerunieterrein

Kerstplaza Groningen

Kerstplaza Groningen gaat het laatste weekend in. De grootste overdekte winterkermis van Nederland is deze zaterdag te bezoeken van 11.00 uur tot 19.00 uur in de MartiniPlaza. KerstPlaza biedt tien dagen lang een pretfabriek en attracties en shows.
Er is één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows.

Kijk voor meer informatie: www.kerstplazagroningen.nl Lees ook: Kerstplaza Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen