Uittips voor tweede kerstdag

Foto: De Redactie

Op tweede kerstdag kan genoten worden van circus, kermis, beroemde kerstliederen of naar ‘Kaarslicht en muziek’ in de Menkemaborg

Groot Winter Kerstcircus Groningen

Het grootste kerstcircus van Noord Nederland is dit jaar te bezoeken op het Suikerunieterrein in Groningen. Deze dag kan genoten worden in kerstsfeer van clowns, acrobaten, jongleurs en veel dieren.

Tweede kerstdag is het circus te bezoeken om 14.00 uur en 19.00 uur.

Voor meer informatie: circus-renz-berlin.nl

Kerstplaza MartiniPlaza

Kerstplaza Groningen de grootste overdekte winterkermis van Nederland in Martiniplaza is tien dagen lang een enorme pretfabriek voor jong en oud. Er zijn kermisattracties, shows en marktkramen. Op de kerstkermis betaal je één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows. Wie vaker wil, kan heel goedkoop een ‘Herhalingskaart’ aanschaffen, waarmee je nogmaals van alle attracties gebruik kan maken. Kerstplaza is geopend tot en met 8 januari 2017.

Voor meer informatie: kerstplazagroningen.nl

Kerstvoorstelling ‘Wat een Prachtig Leven’

VRIJDAG speelt de kerstvoorstelling ‘Wat een Prachtig Leven’ in het Grand Theatre. De hartverwarmende voorstelling ‘Wat een Prachtig Leven’ is een bewerking van de klassieke kerstfilm ‘It’s a Wonderful Life’ van Frank Capra. Het is de tiende editie van de jaarlijkse kerstvoorstelling.
De aanvang tweede kerstdag is om 14.30 uur en 19.30 uur.

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl

Roder Jongenskoor – Festival of Lessons and Carols

Het Roder Jongenskoor, zingt ‘A Festival of Lessons and Carols’ op tweede kerstdag om 15.00 uur in de Martinikerk. Beroemde kerstliederen worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. Deze traditie van Lessons and Carols werd tachtig jaar geleden ingezet door het King’s College Choir uit Cambridge. De jongens zingen bij lessenaars met kaarsen en je wordt enkele keren uitgenodigd om een couplet mee te zingen. Onder leiding van Rintje te Wies, aan het orgel Sietze de Vries.

Voor meer informatie: www.roderjongenskoor.nl

Kaarslicht en muziek in de Menkemaborg

Op Tweede Kerstdag branden er echte kaarsen in de Menkemaborg van 12.00 uur tot 16.00 uur. Organist Hans Nomen speelt op het kabinetorgel passende Duitse en Franse barokmuziek.

Bezoekers gaan terug in de tijd en kunnen een kijkje nemen bij de familie Alberda in de 18e eeuw. Hoe zou het leven en wonen zijn zonder elektriciteit, waterleiding en centrale verwarming?

De kamers werden in die tijd verlicht door de brandende haard, allerlei olielampjes en vooral kaarsen. De kamers zijn versierd voor de kersttijd. Er staat geen kerstboom in de borg, want dat was nog niet gebruikelijk in de 18e eeuw.

Voor meer informatie: menkemaborg.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden