Uittips voor zaterdag 17 december

Foto: De Redactie

Gezelligheid in Groningen met WinterWelvaart, het winterlichtfestival OrbitFest en Santa Run en kerstmarkten.

WinterWelVaart

WinterWelVaart is het jaarlijkse winters evenement met sfeervol verlichte historische schepen aan de Hoge en Lage Der Aa, een kerstmarkt op de kades met winterse producten, kunst, snuisterijen, antiek, hapjes en drankjes. Ook zijn er verschillende activiteiten in de binnenstad, zoals route die een speurtocht, oud Hollandse spelletjes en nog veel meer.

Op diverse historische charterschepen kan genoten worden van muziek en theater. Daarnaast zijn er voor kinderen verschillende leuke activiteiten met onder meer knutselen, theater en speurtochten.

Lees ook: WinterWelvaart in Groningen Voor meer informatie: www.winterwelvaart.nl.

OrbitFest: Sentient Statues

Ook vindt dit weekend het winterlichtfestival “Orbitfest” op diverse locaties plaats in Groningen. Futuristische lichtwerken zijn te bewonderen in onder meer het Groninger Museum en de Synagoge. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops .

Het is de derde editie van dit gratis toegankelijk Winterlichtfestival. Het thema dat deze editie centraal staat is ‘Sentient Statues’: beelden met bewustzijn.

Kijk voor meer informatie: orbitfest.com

Santa Run

Zaterdagavond hollen ruim 2.000 Kerstmannen en Kerstvrouwen door de binnenstad tijdens Santa Run, langs versierde straten. De rode stoet leggen 5 kilometer af door de binnenstad. Langs de route is muziek. Om 21.00 uur is de start op de Grote Markt. Na de finish is er een kerstparty op de Grote Markt met sfeervolle muziek en verlichting.

Kerstmarkt De Wijert

In het winkelcentrum Van Lenneplaan in De Wijert is van 15.00 uur tot 19.00 uur een kerstmarkt. Ook de kerstman is aanwezig en voor kinderen is er een kersttrein en een draaimolen.

De kerstmarkt biedt diverse kramen met snuisterijen en lekkernijen en het kerstkoor treedt op.

Kerst Fair Harkstede

Een kerstmarkt met kerst- en winterartikelen en een horecaplein met entertainment vindt op verschillende locaties in het dorp plaats. Er worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook zijn er muzikale optredens en kerstafereeltjes. De Kerst Fair is van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Kerstmarkt Bourtange

De jaarlijkse kerstmarkt bij vesting Bourtange is een lust voor het oog. Ook dit weekend is het historische hart van de vesting omgetoverd tot een waar winterparadijs. De jaarlijkse kerstmarkt met sfeervolle verlichting biedt veel kraampjes en een reusachtige kerstboom. De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Kijk voor meer informatie: bourtange.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden