WinterWelvaart in Groningen

Foto: De Redactie

WinterWelVaart, het gezellige sfeervolle winterevenement aan de Hoge, de Lage en de Kleine der Aa in de binnenstad van Groningen begint vandaag voor de tiende editie tot en met zondag 18 december.

Historische verlichte schepen liggen aan de kades. Aan boord en in het ruim van de (historische) charterschepen kan genoten worden van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en andere bijzondere activiteiten.

Het driedaagse evenement houdt de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend. Er kan kennisgemaakt worden met schippers die hun schepen gratis openstellen voor het publiek.

Op de kades is een sfeervolle kerstmarkt met houten huisjes en kraampjes met een bijzondere winterse producten, zoals kunst en antiek, snuisterijen en eten en drinken.

Activiteiten binnenstad

Dit jaar heeft WinterWelvaart haar activiteiten uitgebreid naar de binnenstad. Bezoekers kunnen een route volgen. De route leidt langs gezellige tentjes in de Brugstraat, A-kerkhof, Stoeldraaierstraat, Oude kijk in ‘t Jatstraat, Zwanestraat, Ellebogenbuurt en de Turftorenstraat.

De route biedt onder andere een speurtocht, oud Hollandse spelletjes, diverse (theater)acts en verhalenvertellers. Ook lopen er verschillende koren rond, die de kerstsfeer compleet maken.

De binnenstadroute wordt georganiseerd de winkeliersvereniging en de Groningen City Club, met hulp van het Alfa-college.

Kinderprogramma

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten tijdens WinterWelVaart, zoals theater, knutselen, in een mast klimmen en een speurtocht. Klik hier voor de plattegrond van het kinderprogramma.
Naast het veelzijdige programma aan boord, is er ook genoeg te beleven aan de kade. In Groningen breng je gratis een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Ook zijn er dit jaar opnieuw twee provincie-edities: op 28 december is Winschoten het decor van WinterWelVaart. De editie in Appingedam vond plaats op 10 december.

Voor de routekaart klik hier en alle informatie: www.winterwelvaart.nl

(Bron: WinterWelVaart)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden