Schrijfmarathon Amnesty International in Groningen

Foto: Amnesty International Groningen

Amnesty International Studenten Groep Groningen organiseert zaterdag 10 december de jaarlijkse Schrijfmarathon.

Zaterdag 10 december is de Dag van de Mensenrechten. Wereldwijd wordt die dag massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. En ook in de stad Gronigen.

De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Amnesty’s Schrijfmarathon

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan op zaterdag 10 december van 11.00 uur tot 16.00 uur terecht in de Centrale Bibliotheek en van 11.00 uur tot 23.00 uur terecht in Cafe de Spieghel.

Deelnemers kunnen aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

‘Vuist tegen onmacht’

Amnesty Nederland organiseert de Schrijfmarathon voor de vierde keer. De afgelopen drie evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 101.892 brieven verstuurd. Dit jaar ligt het streven op 150.000 brieven, want hoe hoger de stapel brieven, des te groter is de vuist tegen onmacht.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden