VRIJDAG brengt Theatervoorstelling ‘Keukentafelgesprekken’

Theatergroep Het Derde Bedrijf speelt Keukentafelgesprekken
Foto: ©Janine Spoelman

Inwoners van Vinkhuizen en omgeving kunnen vrijdag 25 november gratis naar theatervoorstelling ‘Keukentafelgesprekken’ in ’t Vinkhuys. Culturele onderneming VRIJDAG en multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys organiseren van 19.30 uur tot 21.30 uur de gratis theatervoorstelling.

‘Keukentafelgesprekken’ is een voorstelling speciaal voor en door vijftigplussers over het thema participatiesamenleving en verhalen over ouder worden in deze tijd.

De voorstelling is onderdeel van VRIJDAG is in de Buurt!, een project waarmee VRIJDAG Stadjers in contact brengt met cultuur om zo bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijken.

De voorstelling is een introductie op de theatercursus voor 50-plussers die in ’t Vinkhuys wordt gegeven.

Actuele theatervoorstelling voor 50-plussers

‘Keukentafelgesprekken’ speelt zich af aan de keukentafel van Centrum De Goede Hoop, waar de overheid vaak aanschuift voor “een goed gesprek” met de bewoners. Krijgen ze mantelzorg? En doen ze wel genoeg om weer aan het werk te komen?

Onder het genot van een kop thee, of iets sterkers, worden de onderlinge verhoudingen met een lach of traan op scherp gezet.

De regie van Keukentafelgesprekken is in handen van ervaren theatermaker Fenna Besijn, die de voorstelling maakte met theatergroep Het Derde Bedrijf.

Theatercursus voor 50-plussers: Verhalen van Vinkhuizen

De voorstelling Keukentafelgesprekken is het startsein voor de theatercursus voor 50-plussers, waarbij verhalen van Vinkhuizen het uitgangspunt zijn. Dat kunnen persoonlijke verhalen zijn, maar ook verhalen over situaties uit de buurt.

Alles is mogelijk om een verhaal te vertellen; het voordragen van een gedicht, het spelen van een toneelscène of het zingen van een lied.

De cursus bestaat uit acht lessen, kost € 40,- en start op dinsdagmiddag 29 november.

Meer informatie en aanmelden bij ’t Vinkhuys via www.vinkhuys.nl of 050-5770770.

Kunst en cultuur in de Groninger stadswijken

Met het project VRIJDAG is in de Buurt! biedt VRIJDAG een laagdrempelig aanbod in kunst en cultuur voor Stadjers die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen met theater, dans, muziek en beeldende kunst. Hierbij werkt VRIJDAG samen met lokale initiatieven, zoals buurtcentra en WIJ-teams, waardoor inwoners zelf het kunst- en cultuuraanbod in de wijk kunnen bepalen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden