World Press Photo Groningen

WPF 2015
Foto: Archief: De Redactie

De tentoonstelling van World Press Photo is vanaf vandaag, 18 november tot en met 11 december te zien in de synagoge in de Folkingestraat in Groningen. Het is de twaalfde editie en staat in het teken van ´leren kijken´.

De tentoonstelling brengt bezoekers in aanraking met indringende beelden van mensen uit verschillende culturen en landen van de wereld.

Beste persfoto’s van het jaar

De World Press Photo is een internationale wedstrijd voor persfotografie waaraan ongeveer 6000 professionele fotografen mee doen. De jury selecteert een collectie, uit tienduizenden foto’s die ingestuurd zijn, van de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. De expositie is verdeeld in verschillende categorieën, waaronder Hedendaagse kwesties, Portretten, Natuur en Sport.

De Australische fotograaf Warren Richardson won dit jaar de hoofdprijs met zijn single ‘Hope For a New Life’. In de indringende foto portretteert Richardson vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije.

Randprogramma

Deze twaalfde editie biedt een uitgebreid verdiepend randprogramma. Er wordt dieper ingegaan op de onderwerpen van de expositie, zoals journalistieke objectiviteit, omgang met heftige nieuwsbeelden en de kracht van fotografie als medium. Het randprogramma bestaat onder andere uit lezingen, interactieve rondleidingen, thema-avonden met bijvoorbeeld muziek of theater en een expositie met foto’s van Groningen.

Wereld Pers Foto Groningen

Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) biedt met de tentoonstelling bezoekers een inkijk in het dagelijks leven van mensen uit verschillende culturen en landen van de wereld. De stichting haalt de tentoonstelling al sinds 2004 naar Groningen en is daarmee de enige in Noord Nederland.

Openingstijden:

Maandag – zondag : 10:00 -18:00
Donderdag : 10:00- 21:00
Zaterdag 26 nov & 10 dec : 14:00- 18:00

Locatie:

Synagoge, Folkingestraat 60 in Groningen

Voor meer informatie: wpfgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden