Woensdag 2 november: Start kaartverkoop IDFA in Groningen

Foto: Communicatie Groninger Forum

Het Groninger Forum presenteert voor het vierde jaar op rij de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen. De kaartverkoop start vandaag, woensdag 2 november om 10.00 uur.

Groningen maakt zich op voor drie dagen de beste, prachtigste, gekste en mooiste documentaires uit alle windstreken in het weekend van 25, 26 en 27 november.

Het IDFA wordt vrijdag 27 november geopend door muziekliefhebber en popprofessor Leo Blokhuis met een film over de Rolling Stones: ‘Olé Olé Olé: A Trip Across Latin America’.

Het Groninger Forum vertoont ruim 30 documentaires tijdens IDFA in Groningen. Het programma en de timetable staan op de website. Het grote puzzelen en plannen kan beginnen.

IDFA in Groningen 2016

Een van de vaste en hooggewaardeerde programmaonderdelen van de laatste jaren keert ook nu weer terug op de laatste festivaldag: ‘Audience Favorites’. De kaartverkoop voor deze ultieme documentaire-middag is al gestart.

Daarnaast staan er traditioneel een aantal muziekdocumentaires geprogrammeerd zoals ‘Chasing Trane: The John Coltrane Documentary’, ‘Shot! The psycho-spiritual mantra of Rock’, ‘The Man from Mo’Wax en Unknown Brood’.

Ook is er een groot aantal documentaires opgenomen in de programmering die op andere internationale filmfestivals hoge ogen gooiden, zoals ‘Life’, ‘Animated’ en ‘Maya Angelou and I Still’.

Bij enkele films zijn er regisseurs te gast die een inleiding voor de film verzorgen.

Kaartverkoop

Het volledige programma van het IDFA in Groningen is te vinden op www.groningerforum.nl.

Kaartverkoop vanaf 2 november 10.00 uur via www.groningerforum.nl/idfa en de kassa aan het Hereplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden