Remember: concert Cantatrix in de Der Aa-kerk in Groningen

Cantatrix.
Foto: ©Jacob de Vries

Vocaal Ensemble Cantatrix geeft samen met het Dutch Brass Ensemble zondagmiddag 30 oktober een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Het programma heeft als thema:’Remember’.

Het programma bevat werken van de componisten Thomas Weelkes (1576-1623), Henry Purcell (1659-1695), William Walton (1948-1983) en John Tavener (1944-2013).

Vocaal Ensemble Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau.

Remember

Cantatrix herinnert met dit concert het publiek aan de kwaliteit van de Engelse koorcultuur. Het koor laat deze middag de zestiende en zeventiende eeuw scherp contrasteren met de twintigste eeuw en plaatst Elizabeth I als het ware naast Elizabeth II, de tijd van John Tavener. En de tijd van van William Walton, in wiens A Litany tranen zijn te herkennen in de dalende noten aan het begin.

Henry Purcell

De eeuwenoude Westminster Abbey in Londen is niet alleen de plek waar Britse vorsten worden gekroond, het is ook de locatie waar Engelands grootste cultuurdragers zijn bijgezet, zoals Henry Purcell. Westminster Abbey was ook de plek waar hij intensief werkte tijdens de regeerperiodes van Charles II en William & Mary. Voor de begrafenis van Mary in Westminster Abbey schreef Purcell zijn beroemde funeral music. Dit plechtige werk vormt een van de muzikale hoogtepunten in het Engelse kooroeuvre.

Rob Vermeulen

Dirigent van dit programma is Rob Vermeulen, docent koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vermeulen is dirigent van diverse koren, zoals het Oost Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, het Utrechts Kamerkoor Venus en het Bachkoor Nijmegen.

Daarnaast leidt Rob regelmatig het barokensemble De Swaen uit Amsterdam en is hij dirigent en artistiek leider van Projektorkest Twintigste Eeuw, voorheen het Projektorkest Utrecht. Vermeulen studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Rotterdam.

De aanvang is om 15.00 uur. Entree: € 15,- (voorverkoop)

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Cantatrix: www.cantatrix.nl of telefonisch: 06-51213471

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden