Uit dit weekend in Swingend Groningen?

Foto: Publiek Domein

Dit weekend is het een muzikaal weekend in Groningen met Swingin’ Groningen en het blazersfestival On Wings!’.  Ook het Midzomerfestival behoort tot de mogelijkheden. De Jaarmarkt Oosterpoort met een gezellige braderie en rommelmarkt is vandaag te vinden langs de Meeuwerderweg.

Swingin’ Groningen

Zaterdag 18 juni is de laatste dag van het driedaags festival Swingin’ Groningen, het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Op verschillende podia in de binnenstad wordt het publiek getrakteerd op crossovermuziek. Ook is er deze zaterdagmiddag voor de derde keer Stadskabaal, een prachtig concert door tientallen kinderen, jongeren en volwassenen uit stad en provincie.
Voor meer informatie: swingingroningen.nl.

Blazersfestival ‘On Wings

De binnenstad van Groningen is zaterdag 18 juni het decor van het blazersfestival On Wings!. Op verschillende bijzondere en onbekende locaties kunnen bezoekers gratis genieten van tientallen blaasensembles met aan het eind van de middag een grootse uitvoering van alle deelnemers bij het Martinikerkhof. Kijk voor alle informatie: onwings.nl

Midzomerfestival

Zowel op op zaterdag 18 als zondag 19 juni vindt het Midzomerfestival plaats bij bezoekerscentrum Reitdiep in Noorderhoogebrug. Het grootste natuurdoe-spektakel voor kinderen in heel Nederland. Er is beide dagen van alles toe doen, zoals dieren leren herkennen, slootje springen, waterbeestjes onderzoeken en nog veel meer. Beide dagen is het festival van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Jaarmarkt Oosterpoort

Ook wordt deze zaterdag de Jaarmarkt Oosterpoort gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Deze vindt plaats langs de Meeuwerderweg en op het Griffeplein. Er is een gezellige braderie en een rommelmarkt. Daarnaast is er later in de middag livemuziek van onder andere van een shantykoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen