Blazersfestival ‘On Wings!’ in Groningen

Foto: De Redactie

In Groningen vindt dit weekend voor de derde keer het blazersfestival On Wings! plaats.

In de Groninger binnenstad kunnen bezoekers op verschillende bijzondere en onbekende locaties gratis genieten van tientallen blaasensembles, waaronder Gallowstreet, New Trombone Collective, Kyteman Orchestra Brass en jongNBEnoord.

Het middagprogramma wordt afgesloten met een groot gezamenlijk optreden waar alle deelnemende muzikanten aangevuld met vele enthousiaste spelers die zich opgegeven hebben via de website op het Martinikerkhof.

Het doel van On Wings! is om de diversiteit van blaasmuziek bij een breed publiek bekend te maken, meldt onwings.nl.

De toegang is gratis op alle locaties.

Op vrijdag 17 juni zijn er masterclasses in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. Ook is er deze dag een netwerkborrel met presentaties van de studenten die de masterclasses hebben gevolgd in het Grand Theatre. Ook wordt er op vrijdag middag een educatief project georganiseerd voor basisschool-leerlingen uit Groningen.

Als afsluiting van Blazersfestival On Wings 2016 vindt er op zaterdag 18 juni om 20.15 in de Martinikerk het slotconcert plaats met meester-organist Leo van Doeselaar, superster Lucie Horsch en het uit London afkomstige The Great Exhibition ensemble onder leiding van Robert Vanryne. Kaarten zijn te bestellen via onwings.nl.

Voor meer informatie: onwings.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen