Start 22ste editie Swingin’ Groningen

PBUG band als laatste band vorige week toegevoegd
PBUG band als laatste band vorige week toegevoegd
Foto: Patrickphotographer.com

Swingin’ Groningen, de 22ste editie van het driedaags gratis jazzfestival met optredens op onder meer Waagplein, Uurwerkersplein en Broerplein vindt plaats vanaf vandaag, woensdag 15 juni tot en met zaterdag 18 juni. Het festival biedt niet alleen jazz, maar ook funk, soul en groove die voortkomt uit jazz.

LOGO_SWINGIN'GRONINGEN

Het programma start vanavond met Local Pre Round om 20.00 uur in het Buckshot Café met de strijd tussen vijf jonge talenten van het Groningse conservatorium. Ze proberen het laatste plekje te bemachtigen van de Northern European Jazz Talent Contest.

 

Programma donderdag 16 juni tot en met zaterdag 18 juni:

Donderdag 16 juni: Northern European Jazz Talent Contest

Inzet op deze avond is de felbegeerde Northern European Jazz Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen hun toppers af. Deze spannende muzikale wedstrijd begint om 19:30 uur en vindt plaats in Newscafé the Club.

Vrijdag- en zaterdagavond 17 en 18 juni: gevarieerd programma op 5 podia met veel talent

Op beide avonden is een zeer gevarieerd programma op podia op het Waagplein, Broerplein, Zuiderdiep, de Ellebogen en het Uurwerkersplein van 20:00 uur tot 01.00 uur. Op alle vijf podia zijn naast gerenommeerde artiesten ook aanstormende talenten te zien.

De line up op vrijdag:

Phoenatix, de Prins Claus Conservatorium Big Band met Lou Leeuw, Tollek Ollestad en Jonathan Kreisberg, The Houdini’s & Anton Goudsmit, de Groningen Student Big Band, Bombay Connection, Eminent Hipsters, The Jig, Sun Goddess (met een Earth, Wind & Fire Tribute) en Lefthand Freddy feat. Carlo de Wijs.

Ook zijn er de in Groningen beroemde CPsessies en draaien er diverse dj’s bij Spinnnin’ Groningen.

PBUG (PB Underground) werd vorige week als laatste act toegevoegd aan de line-up en sluit als surprise act het vrijdagavondprogramma van Swingin’ Groningen op het Broerplein af. Bandleider van PBUG is Pete Ray Biggin, die onder andere drumt voor Level 42 en heeft gedrumd voor Amy Winehouse, Chaka Khan, Mark Ronson en diverse andere wereldartiesten. PBUG is een sensatie aan het Britse funkfront en bijkans huisband van het beroemde Londense Jazz Cafe.

Organisator Marcel Schlaman noemt het ‘een droomact voor ons festival’. In 2015 werd de band genomineerd voor de Beste Live UK show of the Year bij de Jazz FM Awards. Het optreden start om 23.15 uur.

Op vrijdagavond komt er een zesde podium bij: dan is er vanaf 20.00 uur op de m.s. Ludina (tegenover De Toeter) een optreden van Linda’s Jazz, het ensemble van de Groningse Linda Molenkamp.

De line up op zaterdag:

Want2Swing, James & Black, Will Nuruwe feat. Berget Lewis, Anton Goudsmit – Joris Teepe – Steve Attenberg, Jon Tarifa, Tristan & The Heavy Horns, Electric Fiësta (met een Prince Tribute), Chazzy Green, Samba Doo Bop en Senna Black. Ook op deze avond is er Spinnnin’ Groningen.

Zaterdagmiddag 18 juni: drie programmaonderdelen

Round Town Jazz

Van 14.00 – 18.00 uur bieden vijf winkels en drie winkelstraten podium aan crossover jazzmuziek. Dit zijn: Plato, de Schoenenfabriek, beide Boekhandels van Van der Velde, de Ambassade van Bremen & Oldenburg en de winkelstraten Zwanestraat, Stoeldraaierstraat en de Grote Kromme Elleboog.

Workshop Anton Goudsmit

Iedereen die alvast in de stemming wil komen en nog iets wil leren over jazz, kan van 14.00 – 16.00 uur in Jazzcafé De Spieghel een openbare jazzworkshop volgen van Anton Goudsmit.

De toegang is gratis. Deelnemers mogen hun eigen instrument meenemen.

StadsKabaal

Het is al een beetje traditie: Stadskabaal, het concert dat tientallen kinderen, jongeren en volwassenen uit stad en provincie samen hebben ingestudeerd. Ze treden op van 16:00 – 17:15 op het Broerplein.

De programmering van de 22ste editie van Swingin’ Groningen is te vinden op www.swingingroningen.nl en in het programmaboekje en op de app, waarmee de bezoeker ook zijn persoonlijke programma kan samenstellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen