Dag 3 Delfsail met optredens van Shantykoren, Son Mieux, Davina Michelle, bezoeken van Tall Ships en meer

Het is de derde dag van de zevende editie Delfsail. Op deze dag zijn er optredens van verschillende Shantykoren op de podia langs de kades en zijn verschillende Tall Ships te bezoeken.

Ook is de nautische markt op de kades te bezoeken, zijn er workshops en het varend erfgoed.

Bezoekers van het centrum worden deze dag verwelkomd door twintig piraten. In en om het centrum zijn verschillende activiteiten met muziek, een braderie en is de kermis te bezoeken.

Deze dag zijn er optredens van onder andere Wat Aans!, Wia Buze en als hoogtepunt de optredens van Son Mieux en Davina Michelle. Speciaal voor de kinderen presenteert Monique Smit Kids Pop.

Terugblik op tweede dag

Op de tweede dag van Delfsail werden het schip ‘Máxima’ en zusterschip ‘Alexia’ gedoopt door  Koningin Máxima.

(Tekst gaat verder onder bericht)

Deze dag stond in het thema “Van Hollandse bodem”, met onder andere optredens van Jan Smit, Marco Schuitemaker en Suzan & Freek. Langs de kades waren verschillende Tall Ships te bekijken.

Bezoek aan drie schepen

Tall Ship Eendracht

Waaronder het zeilschip “De Eendracht”, die zeilervaringen biedt aan jongeren en volwassenen. Op dit schip kunnen actieve reizen worden geboekt voor een geweldige teambuilding ervaring. Professionele benmanning leert iedereen alle kneepjes van het zeilen, navigeren en manoeuvreren. De kok van het schip vertelde blij te zijn dat de kombuis van het schip bovendeks is waardoor hij tijdens het koken ook naar buiten kon kijken. De ene keer kookte de kok voor 40 of 50 personen en de andere keer voor 120 personen. Een leuke ervaring om een rondleiding over het schip te maken.

Ook op de tweemaster ‘Etoile’ konden we rondkijken. In het Engels kregen we een toelichting van twee bemanningsleden, die vertelden Delfsail een bijzondere ervaring te vinden.

Op de Zr. Ms. Luymes van de Koninklijke Marine kregen we eveneens een uitleg, waarbij het bijzonder was de stuurhut te zien met alle apparatuur. Het schip brengt de topografie van de zeebodem nauwkeurig in kaart, niet alleen in de wateren van de Noordzee maar ook in de Caribische gebieden van het Koninkrijk en andere missiegebieden wereldwijd. Na Delfsail vertrekt het schip naar de open zee om donderdag weer aan te komen in Frankrijk, vertelden twee bemanningsleden ons.

Verder deze dag was het programma in het centrum en op de kades gezellig druk. Veel mensen genieten zichtbaar van het maritieme evenement.

De dag eindigde met de bijzondere Crewparade. Daarbij volgde een lange stoet van bemanningsleden, schoolkinderen, muziekkorpsen en dweilorkesten een route van de haven door het centrum van Delfzijl langs de enthousiaste toeschouwers. De parade was een groot succes.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen