Dag 2 Delfsail: Muziek van 'Hollandse Bodem', de crewparade, nautische markt en meer

14 jun , 12:30 Er op uit & Evenementen
20240613 190427
Vandaag is de tweede dag van Delfsail. Op de eerste dag was de Sail-in waarbij de schepen van de Tall Ship-Vloot één voor één de haven van Delfzijl binnenvoeren. De zeilboten werden met kanonschoten begroet. Ook klonk het volkslied van het land voor elk schip.
De Sail-in trok veel publiek. Op de kades begon het muzikaal programma met shantykoren. De dag eindigde met een optreden van Danny Vera en een vuurwerkshow.
Deze tweede dag van Delfsail is een dag wat in het teken staat van muziek van Hollandse Bodem. Van Jannes, Jan Smit, Marco Schuitmaker tot Suzan & Freek en meer. Verder is er deze dag doorlopend entertainment met muziek, markten en kermis in het centrum. Langs de kades zijn de Tall Ships te bezoeken, is de nautische markt te bezoeken en treden verschillende koren op.
Koningin Maxima komt deze vrijdag naar Delfsail en doopt twee schepen: het schip dat haar naam gaat dragen plus een zusterschip. De doop van de twee schepen is op het evenemententerrein van DelfSail live te volgen via grote schermen.
20240613 185047

Crewparade

Een hoogtepunt deze dag is de feestelijk Crewparade door de haven en het centrum van Delfzijl. Vanaf 17.30 uur presenteren de bemanningen van de schepen in hun traditionele en unieke uniformen en marcheren ze door de straten, begeleid door vrolijke muziek en gejuich van het publiek.
Kijk voor meer informatie: delfsail.nl