Delfsail, hét Sail-evenement van Noord-Nederland begint vandaag

13 jun , 9:15 Er op uit & Evenementen
delfsail1
Vandaag, donderdag 13 juni start de zevende editie van Delfsail. Het Sail-evenement van Noord-Nederland brengt vier dagen feest in delfzijl van 13 juni tot en met zondag 16 juli.
Het thema dit jaar is “The legacy of the seven seas”, een verwijzing naar de voorgaande edities. DelfSail begint donderdag met de Parade of Sail als de grote historische zeilschepen, of replica's daarvan, vanuit de Eemshaven over de Eems de haven van Delfzijl binnenvaren. De tallships en historische schepen zijn vier dagen te bewonderen. ook het Varend Erfgoed is met veel schepen van vroeger aanwezig.
Delfsail biedt naast de indrukwekkende tallships en replica’s van historische schepen, een geweldige muzikale omlijsting zoals de gratis te bezoeken optredens van bekende artiesten. Zo staat op deze eerste dag Danny Vera op het hoofdpodium. Vrijdag treden Jannes, Marco Schuitemaker, Jan Smit en als afsluiting Suzan en Freek. Zaterdagavond staan Son Mieux en Davina Michelle op het hoofdpodium. In de middag vindt Kidspop plaats met Monique Smit. Op de laatste dag, zondag tijdens de Sail-out worden de schepen muzikaal uitgeleide gedaan door de band Ancora en komt Jeroen van der Boom naar het Arctic Ocian Podium.
Daarnaast zijn er tot en met zondag maritieme markten, shantykoren en straatmuzikanten en is de kermis dagelijks te bezoeken.
Tijdens Delfsail zijn verschillende wegen afgesloten, zoals de Damsterkade, de Stationsweg, de Buitensingel, Damsterlaan en de Oosterveldweg ter hoogte van de waterkering.
Op alle dagen rijden extra bussen en langere treinen.
Kijk voor het hele programma en alle informatie: delfsail.nl