112GroningenDag aanstaande zaterdag 1 juni

29 mei , 16:20 Er op uit & Evenementen
politie drukte 915x518 112 groningen dag 2018
Aanstaande zaterdag 1 juni vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats in de Martiniplaza.
Hulpverleningsinstanties waaronder Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Douane, ANWB, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade zijn aanwezig deze dag. Sommige van de in totaal 59 hulpverleningsinstanties laten demonstraties zien.
De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere, maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Tijdens de 112Dag staan weer talrijke bedrijven klaar met informatie over onder andere veiligheid. Wat kan je doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk? Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben.

Een dag voor jong en oud

Ook is er muziek en vertier deze dag voor jong en oud. Voor de kinderen is er onder meer Clown Marco en springkussen. De Politie Steelband geeft een lunchconcert van 12.15 uur tot 13.00 uur op het demoveld. Ook is er weer een feestelijke band, De Bierspiekers uit Spijk. en is weer present. Ook komt er een ware stormbaan voor de kinderen tot jaar of 13 jaar.
Organisator Martin Nuver en mede organisator Robert hebben alle vertrouwen dat ook de vierde editie een spectaculaire dag wordt. De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 6.000 bezoekers. De 112Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes.
Zaterdag 1 juni is de 112GroningenDag ook de afsluiting van het nu 20-jarig bestaan van de website 112Groningen.nl .
De 112GroningenDag is zaterdag 1 juni te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tickets à 4,50 euro (kinderen tot en met 5 jaar gratis) zijn online en aan de kassa te koop. Bezoekers met een Stadjerspas betalen 2,25 euro.
Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.
♦♦♦
  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Of blijf op de hoogte via Facebook, Twitter of Instagram
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via ‘Schrijf je mee?
Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Serge Klaassen via de telefoon 06-36455297 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .