Claude als Ambassadeur van de Vrijheid naar Bevrijdingsfestival Groningen

Foto: De redactie

Claude treedt op als ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei maandagochtend bekend.

Claude laat weten zeer vereerd te zijn om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn, omdat hij zelf heeft ervaren hoe het is om in een niet-vrij land te leven. Claude Kiambe (20) vluchtte op zijn 9e met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Ze woonden in een asielzoekerscentrum in Alkmaar en verhuisden later naar Enkhuizen. Claude vertelt daarom: “Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid.”

Op 5 mei wil hij zijn publiek meegeven elke dag proberen stil te staan bij de dingen die ze gelukkig maken. “Ook als je het heel zwaar
hebt, helpt dit, want van stilstaan bij ellende ga je je niet beter voelen. Ik kijk altijd naar wat ik wél heb en daar ben ik dankbaar voor”, aldus Claude.

Naast Claude zijn Wende, Son Mieux en Flemming Ambassadeurs van de Vrijheid. Naast Ambassadeur Claude treden ook Froukje, TikTokTammo, Sophie Straat, Nick Mulvey en anderen op in het Stadspark.

Naast de optredens van de Ambassadeur van de Vrijheid en andere artiesten, wordt op de Bevrijdingsfestivals op diverse manieren stilgestaan bij onze vrijheid.

Lees ook: Thema Bevrijdingsfestival Groningen: ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen