De Nationale Voorleesdagen starten woensdag

Foto: De Redactie

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn de leukste voorleesdagen van het jaar, de Nationale Voorleesdagen. Ook in de Forumbibliotheken wordt dit feestje gevierd met onder andere Hakim Traïdia, Theater Pannenkoek, Levina van Teunenbroek en lokale voorlezers.

De Nationale Voorleesdagen beginnen met het Nationale Voorleesontbijt. Daarnaast zijn er allerlei (gratis) activiteiten.

Het Nationale Voorleesontbijt

Op alle negen locaties van het Forum kun je op woensdag 24 januari om 9.30 uur terecht voor het gratis Voorleesontbijt waar voorleestoppers het prentenboek van het jaar voorlezen: Help! Een Verrassing! door Miriam Bos. Een fantasierijk verhaal wat zich afspeelt in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast.

Hakim op z’n best (uitverkocht)

Lachen kun je om van alles en met van alles. Bij Hakim Traïdia is het altijd weer een verrassing waar hij mee aan komt zetten. Wordt het iets geks uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys, picknick perikelen in de buitenlucht of voorlezen uit Help! Een verrassing!? Tijdens de theatervoorstelling Hakim op z’n best is alles mogelijk.

Theater Pannenkoek

Vast ingrediënt van de Voorleesdagen is Theater Pannenkoek. Deze keer spelen ze op alle Forumlocaties de show Luiletterland. Groenlokje heeft een reis gewonnen naar het magische Luiletterland, de plek waar boekpersonages wonen. Komt ze haar favoriete hoofdpersoon tegen? Het wordt een knie-kna-knettergek letteravontuur!

Voorleesfeestje met Levina van Teunenbroek

Schrijver Levina van Teunenbroek komt langs en leest voor uit haar bekende prentenboeken De ridder zonder billen en De koning zonder spierballen tijdens het voorleesfeestje in Wonderland (Forum Groningen) op zaterdag 27 januari. Na alle billenpret gaan kinderen aan de slag met leuke gymnastiekoefeningen en een billenkleurplaat.

Studenten lezen voor

Voor kinderen vanaf 2 jaar lezen studenten van ROC Menso Alting tijdens de Voorleesdagen voor uit de Prentenboek Top 10. Daarna gaan de studenten aan de hand van attributen, die passen bij het boek, in gesprek met de kinderen en worden er leuke activiteiten gedaan. Het voorlezen vindt plaats op diverse data in verschillende Forumbibliotheken.

De Poppenkastjuffen

Poppenkastjuffen Wilma en Janny treden op donderdag 1 februari op in Forumbibliotheek Haren. Ontdek tijdens de poppenkastvoorstelling hoe vrienden elkaar kunnen verrassen en helpen wanneer er spannende momenten plaatsvinden.

De Nationale Voorleesdagen zijn tot en met zaterdag 3 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen