Paradigm, Zoë Tauran en SPOT Groningen in prijzen bij Popgala Noord

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ ZanderZ

De prijzen voor de Noord-Nederlandse muzieksector werden donderdagavond uitgereikt in het Grand Theatre. In totaal zijn er zeven awards uitgereikt: vier publieksprijzen en drie ere-awards gekozen door een vakjury. Vijf van de zeven awards gingen dit jaar naar artiesten en initiatieven uit de provincie.

Dit jaar werden de prijzen voor Artiest, Talent, Festival en Podium van het jaar voor het eerst gekozen door het publiek. In totaal is er meer dan 6000 keer gestemd. SPOT Groningen werd gekozen als Podium van het jaar en Paradigm festival werd het Festival van het jaar. Benwal werd bekroond tot Talent van het jaar. Ten slotte werd als Artiest van het jaar Zoë Tauran werd ten slotte gekozen als Artiest van het jaar. De zus van de zangeres uit Roden nam de prijs in ontvangst omdat Zoë Tauran optrad bij de Vrienden van Amstel Live.

De winnaars van de drie ere-awards zijn gekozen door de vakjury. Robb Kauffman is de winnaar van de Lifetime achievement award, de jury koos GLITCH uit Leeuwarden als Beste inclusieve initiatief en het Groningse boekingskantoor Muzink ging ervandoor met de Backstage Business award.

De vakjury bestaat uit: Joey Ruchtie (programmeur ESNS en juryvoorzitter), Cor Giesing (docent Academie voor Popcultuur), Hanneke Dijkstra (programmeur Neushoorn), Lisan van der Deijl (productie The Bake Shop), Chris Moorman (marketing Popronde), Inge van Calkar (artiest) en Peter van der Heide (journalist).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen