Gratis programma van Eurosonic Noorderslag

Foto: De Redactie

Nog één dag en dan staat Groningen in het teken Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het jaarlijkse vierdaagse muziekfestival met opkomende Europese en Nederlandse acts biedt behalve een betaald programma ook een uitgebreid gratis programma.

Op de Grote Markt is de opbouw in volle gang voor Eurosonic Noorderslag, ESNS, dat woensdag begint.

Op het gratis programma staan:

Eurosonic Air

In de tent wordt het gratis programma Eurosonic Air, het gratis toegankelijke podium, waar plek is voor 1.500 bezoekers, gehouden. Opkomende en bekende acts komen in het programma voorbij, zoals onder andere The Vices en Joost Klein.

ESNS ART – Kunstpunt

op de Grote Markt staan tijdens ESNS twee tijdelijke kunstwerken op de Grote Markt, ‘een verrassende ontmoeting tussen kunst en muziek’, aldus ESNS. Kunstenaar Michiel Teeuw presenteert een kunstwerk genaamd Rocks, Resting, een oase van rust en stilte middenin het bruisende festival en in het stadshart van Groningen. Daarnaast wordt er een serie grafische posters getoond van leerlingen van het Montessori (vak)lyceum, over hoe de jonge generatie aankijkt tegen onze uitputtingsmaatschappij. ESNS Art is een samenwerking tussen Kunstpunt Groningen en ESNS.

The European Poster Explosion

Bij Pictura, aan de Sint Walburgstraat in Groningen, is tijdens ESNS The European Poster Explosion te bezoeken. Je vindt er zeefdrukposters, art prints en andere merchandise uit heel Europa.

Stille Strijd – Saskia Stolz

Een bijzonder beeld van een ineengedoken jongen staat vanaf maandag 15 januari op het Akerkhof. Het beeld, getiteld Stille Strijd van kunstenaar Saskia Stolz, vraagt aandacht voor jongeren met mentale problemen en hoopt het gesprek rondom depressie en zelfdoding onder jongeren op gang te brengen. Stille Strijd reist door heel Nederland om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Het standbeeld is van 15 tot 29 januari te zien in Groningen.

Platosonic

Platosonic vindt in de Oude Ebbingestraat traditiegetrouw plaats bij Plato en The Coffee Company. Het officiële instore festival is overdag, met bands en artiesten die ook bij ESNS spelen. Platosonic is grati en vindt plaats van donderdag 18 januari tot en met zaterdag 20 januari 2024. Het complete programma is te vinden op de website van Eurosonic Noorderslag.

NOORD X ESNS

NOORD is een Noordelijke samenwerking om de professionele ontwikkeling van noordelijke makers en acts in de hiphop- en popcultuur te stimuleren. In The Social Hub in Groningen is iedere avond van 17 tot en met 19 januari een aantal acts van UpNorth, Hit the North en alumni van Hit the North te vinden.

Grunnsonic

Grunnsonic is het gratis showcase festival van Gronings muzikaal talent dat plaatsvindt tijdens ESNS. Grunnsonic, een gezamenlijk initiatief van ESNS en POPgroningen, geeft lokale acts de kans zich te presenteren aan het grote publiek en de muziekprofessionals die aanwezig zijn op ESNS. Dit jaar vindt Grunnsonic plaats van 17 tot en met 19 januari in Het Pakhuis, Warhol, Het Concerthuis en KLUP DE DAG.

Marshall Showcase

Bij Blokes is donderdag tussen 17.00 en 20.00 de Marshall Showcase: het beste talent uit de UK. Artiesten die zullen spelen, zijn: the Dream Nails, The Meffs, Hotel Lux en King Nun.

Roze Zaterdag Talentroom

Roze Zaterdag Groningen host op vrijdag 19 januari de Talentroom in The Social Hub. In samenwerking met Spot TV staat de avond in het teken van de Roze Zaterdag waarbij enkele acts live spelen en plaatsnemen in de Spot Studio. Meer info is te vinden op de socials van Roze Zaterdag Groningen en Pride Groningen.

Penguin radio showcases

In De Drie Gezusters zijn van woensdag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur de Penguin radio showcases: acts die worden gehost door opleidingsprogramma’s, managers en boekers die vinden dat hun act moet worden voorbereid op de volgende stap: ESNS.

Jagersonic

Jagersonic vindt plaats op zaterdag 20 januari van 13.30 uur tot 22.00 uur in VERA in Groningen. De acts van dit jaar zijn Sha la Lees, Anita van de Rapsodies, Arson en meer.

ESNS vindt voor de 38ste keer plaats. Verspreid over diverse podia en locaties treden 350 Europese artiesten op.

Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen