Fotografietentoonstellingen, kinderactiviteiten en muziek tijdens de herfstvakantie in het Groninger Museum

Foto: Archief De Redactie

Fotografietentoonstellingen, kinderactiviteiten en muziek staan op het programma tijdens de herfstvakantie in het Groninger Museum. Deze herfstvakantie biedt het Groninger Museum nieuwe fotografie-exposities en avontuurlijke activiteiten voor families.

Bezoekers kunnen naast de tentoonstellingen Unzipped en Nymphenburg werk van fotografen Joram Krol en Erwin Olaf bekijken. Families met kinderen kunnen extra activiteiten doen zoals platenhoezen maken in het atelier. Nieuw bij The Rolling Stones – Unzipped is een muzikale introductie door componist en muzikant Robert van Tol.

Exposities fotografie

Voor bezoekers zijn er twee nieuwe fotografiepresentaties te bewonderen. Can I Be Me van Joram Krol laat indrukwekkende zwart-wit portretten zien. Daarnaast zijn er ter nagedachtenis aan Erwin Olaf een aantal van zijn werken tentoongesteld uit de series Blacks, After Rodin en Chessmen.

Speurtocht en atelieractiviteiten voor kinderen

In het atelier kunnen kinderen platenhoezen maken geïnspireerd op The Rolling Stones, lijntekeningen maken zoals Andy Warhol, een Koons collagespiegel maken of duelportretten schilderen zoals de kunstenaars van de Ploeg. Het atelier is elke dag geopend in de week van 21 tot en met 29 oktober. Voor de echte avonturiers is er een speurtocht door de vaste collectie van het museum. Op speelse wijze ontdekken kinderen tussen 4 en 13 jaar de collectie. Entree tot de vaste collectie is gratis en ook de speurtocht kan kosteloos worden opgehaald bij de informatiebalie.

Introductie Robert van Tol op Unzipped

Een bijzondere toevoeging aan de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is de introductie met Robert van Tol. De muzikant en componist bespreekt op zondag 22 oktober onder andere de beroemde 5-snaren-in-open-G-stemming gitaartechniek van Keith Richards. Naast de muzikale kant van de iconische rockband, worden ook onderwerpen als het bedrijf en lifestyle besproken.

Muziek in het Museum Café

Pianist Remko Wind speelt op zondag 22 en 29 oktober vanaf 15.00 uur in het Museum Café. Wind speelt onder andere werk van The Rolling Stones. Entree is gratis.

Praktische informatie

In de herfstvakantie is het museum elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen 16 en 23 oktober. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 18 jaar, studenten die in Groningen studeren en museumkaarthouders. Meer informatie en tickets: www.groningermuseum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen