Ilja Leonard Pfeiffer te gast bij de Naked Lunch

De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
Foto: De Redactie

Ilja Leonard Pfeiffer is vrijdag 9 juni te gast bij Naked Lunch. Schrijver, dichter en classicus Ilja Leonard Pfeijffer gaat in gesprek met Rense Sinkgraven over zijn historische roman ‘Alkibiades’.

Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als ‘La Superba’, ‘Brieven uit Genua’ en ‘Grand Hotel Europa’. ‘Alkibiades’ is onlangs verschenen en wordt zijn meest ambitieuze roman genoemd.

‘Alkibiades’

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.

Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

‘Alkibiades’ is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Naked Lunch

Eén keer per maand schuift een schrijver aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek over zijn of haar nieuwe boek.

Naked Lunch met Ilja Leonard Pfeiffer is van 12.15 uur tot 13.15 uur vrijdag in Forum Groningen. De entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen