Eurosonic Noorderslag (ESNS) van start in Groningen

Foto: Lisanne Buurma

Groningen staat vanaf vandaag, woensdag 18 januari in het teken van muziek met de start van de 37e editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Na twee digitale jaren is Groningen opnieuw de pophoofdstad van Europa. ESNS is het showcasefestival voor Europese artiesten. Muziektalent krijgt hier de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht. Dit jaar is Spanje het focusland.

Zowel het Festival als de Conferentie zijn volledig uitverkocht. Het uitverkochte festival en conferentieprogramma, met meer dan 300 opkomende Europese artiesten en 200 conferentie-activiteiten (van panels tot netwerkevenementen en van workshops tot mixers). ESNS verwelkomt een groot aantal nieuwe bezoekers.

Behalve EuroSonic maken ook Noorderslag en het Noorderslag Conferentie deel uit van het Noorderslag Weekend. Traditiegetrouw wordt tijdens Noorderslag, al sinds 1986 de graadmeter voor Nederlandse popmuziek, de Popprijsuitgereikt en is Grunnsonic, het muziekfestival waar Groningse acts en talent te horen zijn, onderdeel van ESNS.

Gratis optredens

Tijdens het gratis toegankelijke Eurosonic Air op de Grote Markt treden onder andere MEROL, Son Mieux, Weval, Blanks, and Jungle by Night op. Ook vindt dit jaar weer Platosonic, en Jagersonic weer plaats.

ESNS ART

Daarnaast is er tijdens ESNS ook ruim baan voor kunst op ESNS ART. Kunstenaars zullen tijdens het vierdaagse festival in veel vormen hun werk presenteren. Verschillende kunstwerken staan verspreid in de binnenstad. Voor het tweede jaar op rij doet Pride Photo de stad aan met een openlucht fototentoonstelling met als thema dit jaar ‘Celbrating the Unseen’. Daar wil Pride Photo de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de lhbti+ gemeenschap onder de aandacht brengen.

De tentoonstelling is buiten bij de Akerk te bezoeken van 17 januari tot 6 februari.

Elk jaar in januari stelt ESNS 350 opkomende Europese artiesten voor aan meer dan 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie, waaronder 400 internationale festivals. Overdag biedt de conferentie plaats aan meer dan 150 paneldiscussies, interviews, keynotes en veel meer over dringende onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie. ’s Avonds treden van woensdag tot en met vrijdag op 40 verschillende locaties in hartje Groningen Europese acts op. Opkomende Nederlandse artiesten staan zaterdag centraal tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is te bezoeken tot en met zaterdag 21 januari.

Kijk voor meer informatie: esns.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen