ESNS kondigt een exclusief keynote-interview aan met Dugi & Dua Lipa

Foto: CC BY 2.0/ Wikipedia Commons, https://www.flickr.com/photos/7979599@N05/52025095578/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117341875

Dua Lipa neemt op 21 januari deel met een een keynote interview aan de conferentie van ESNS (Eurosonic Noorderslag). Dat heeft de zangeres aangekondigd samen met haar manager Dukagjin Lipa, meldt de organisatie van ESNS.

Als mede-oprichters van het veelgeprezen Sunny Hill Festival zullen de superster en haar vader worden geïnterviewd door IQ Magazine-redacteur Gordon Masson. Sunny Hill Festival staat op de shortlist voor Best Medium Sized Festival (Prishtina) en Best New Festival (Tirana) tijdens de European Festival Awards van dit jaar.

Sunny Hill Festival is een van de grootste muziekfestivals in de regio, en vindt plaats in Kosovo. Het festival trekt meer dan 140.000 muziekliefhebbers en heeft een line-up met enkele van de bekendste artiesten van onze tijd. Op eerdere edities waren optredens van onder andere Dua Lipa, Miley Cyrus, J Balvin, Diplo, DJ Regard, Meduza, Calvin Harris, Martin Garrix, Stormzy, Skepta, AJ Tracey, Action Bronson, Grace Carter, Fedez, Mahmood, SG Lewis, Gashi, Bondax en KarmaKid.

In 2022 kwam Sunny Hill Festival in de schijnwerpers van lokale en wereldwijde media door de aankondiging van een nieuwe editie van het festival in Tirana (Albanië). Hierdoor ontstond een beweging in de economische, toeristische en culturele ontwikkeling.

Sunny Hill Foundation

Daarnaast richtten Dua Lipa en Dukagjin Lipa de Sunny Hill Foundation op. Dit is een culturele organisatie met de missie om de meest kwetsbare en behoeftige delen van de Kosovaarse gemeenschap te helpen en jonge talenten te helpen. Samen hebben ze een Sunny Hill-kleuterschool gebouwd in Tirana (Albanië), het land dat in 2019 getroffen werd door een aardbeving. De school biedt plaats voor 300 kansarme kinderen. De Sunny Hill Foundation heeft bovendien muziekscholen en muziekgerelateerde projecten in Kosovo ondersteund.

Dua Lipa is uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste supersterren. Met de release van de Grammy bekroonde album Future Nostalgia in 2020, verstevigde ze deze positie. In het afgelopen jaar lanceerde de artiest “Service95”, een wereldwijd mediaplatform voor stijl, cultuur en samenleving. Bij Service95 hoort de podcast “Dua Lipa: At Your Service” met daarin gesprekken met spraakmakende gasten; van collega-artiesten en artiesten tot auteurs en activisten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen