Expositie ‘The Art of DC – The Dawn of Super Heroes’ tot en met 26 maart te bezoeken

Foto: © Marleen Annema via Forum Groningen

De grote internationale tentoonstelling over Batman, Superman en Wonder Woman, de helden uit de bekende DC-comics, blijft nog even in Groningen. De expositie The Art of DC is nog tot en met 26 maart te bezoeken. De expositie is een uitje voor het hele gezin. Tijdens de kerstvakantie is er zelfs een speciale actie met korting voor gezinnen om dit te vieren.

Kerstvakantieactie

Kom met het hele gezin deze kerstvakantie naar The Art of DC en betaal in plaats van 45 euro slechts 35 euro voor een gezinsticket. Deze actie is geldig van tot en met zondag 8 januari. Gezinstickets (twee volwassenen, twee of meer kinderen) zijn alleen verkrijgbaar bij de algemene balie in de entreehal van het Forum en bij de expositiebalie bij toegang naar de zalen en geldt alleen voor Forumpashouders. Heb je nog geen gratis Forumpas? Haal deze snel bij de balie in het Forum!

Over de expositie

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken, waar vele beroemde regisseurs hun tanden in zetten, zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden.

De tentoonstelling bevat meer dan 160 originele tekeningen, comics, maar ook talloze kostuums, props en artworks uit films als The Dark Knight Rises, Wonder Woman en Joker. Zoals de originele Batpod en het kostuum van The Joker, gedragen door Heath Ledger. Uiteraard worden bezoekers ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, waar hij tot stand kwam, en onder andere in Londen, Abu Dhabi, Hong Kong en in vier opeenvolgende steden in Japan. De expositie is nog tot en met 26 maart 2023 te bezoeken in het Forum. Na Groningen gaan de stukken terug naar de bruikleengevers en is de tentoonstelling niet meer te zien.

Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 in Groningen

Kijk voor meer informatie op forum.nl/dc

Forum Groningen brengt The Art of DC – Dawn of the Super Heroes samen met Art Ludique-Le Musée, DC Entertainment en Warner Bros.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen