Het Groot Dictee der Nederlandse taal zaterdag in Forum Groningen

Publiekstribune bij Forum Groningen.
Publiekstribune bij Forum Groningen.
Foto: De Redactie

Nog één dag, dan wordt live, op zaterdag 26 november vanuit het Forum Groningen voor de vijfde keer Het Groot Dictee der Nederlandse Taal gepresenteerd door NPO Radio 1 en KRO-NCRV.

Met gastheer Frits Spits en Gerdi Verbeet en oud-voorzitter van de Tweede Kamer leest het dictee voor dat is geschreven door Wim Daniëls. Want is het nu ‘apenpokken of apepokken, is het nu Oekraïnse of Oekraïense president?’ ‘Moet er in een samengesteld woorden als stikstofdepositie of biosysteemvergoedingen nu wel of geen koppelteken?’

Luisteraars van De taalstaat en prominenten als tv-persoonlijkheid en operazangeres Francis Van Broekhuizen, verslaggever en De slimste mens-finalist Bram Douwes, presentator Margriet Vroomans van KRO-NCRV’s De ochtend van 4, kinderboekenschrijfster Tosca Menten, schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp en de stadsdichter van Groningen, Myron Hamming slijpen samen de pennen voor het dictee dit jaar.

Meedoen aan het dictee?

Bezoekers van het Forum kunnen live meedoen door aan te schuiven op de publiekstribune en met een koptelefoon op mee te schrijven.

De entree is gratis, maar vol is vol.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Locatie: Publiekstribune in Forum Groningen, Nieuwe Markt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen