Vijftiende editie WinterWelVaart in Groningen met muziek, performances en mooie verhalen

Foto: Archief De Redactie

In december vindt de vijftiende editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december meren een kleine twintig verlichte, historische schepen aan bij de Hoge, Lage en Kleine der A.

Het winterevent staat bol van muziek, performances, verhalen en een sfeervolle wintermarkt. Op de schepen, de kades, in Museum aan de A en de Akerk zijn verschillende optredens.

Programma

Namen als Géonne Hartman, Karin Sitalsing, Usva, Seewolf, Way up North, Noordstaat, Pittig Gekruid en Clash zorgen voor een gevarieerd winters programma. Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust en een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. De muziek van deze vier mannen uit het noorden kan het best omschreven worden als Psychedelische Indie Rock.

Op theaterschip de Verwondering maken studenten van Noorderpoort met hun talkshow Taboe Takkie op vermakelijke manier onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit, seksualiteit, schaamte & cancelculture bespreekbaar. Op de Pelikaan tonen drie niet-Groninger en drie Groninger kunstenaars die in de nautische geschiedenis zijn gedoken collectief hun site-specific werk.

Voor kinderen zijn er naast het bekende mastklimmen op de Jantje, workshops en een speurtocht in het museum.

Op zaterdag 10 december is een deel van de historische schepen al te bewonderen in Zoutkamp, het vissersdorp met kleurige havenpakhuizen en bij één van de oudste scheepswerven in de provincie: Werf Wolthuis in Sappemeer.

Openingstijden

  • Historische schepen zijn vrijdag te bezoeken van 17.00 uur tot 00.00 uur, op zaterdag van 12.00 uur tot 00.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur;
  • Wintermarkt is geopend op vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur;
  • Museum aan de A is op zaterdag geopend tussen 17.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Kijk voor het hele programma en meer informatie op winterwelvaart.nl

(Het winterse festival kan alleen bestaan met hulp van vrijwilligers. Ook meehelpen? Kijk op de website voor de verschillende functies.)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen