Horeca Xperience viert tienjarig bestaan maandag

Foto: © Niels de Vries

De Martinikerk in Groningen staat deze maandag in het teken van de 10e editie van de Horeca Xperience. Bezoekers van het event voor horecaprofessionals in het Noorden kunnen door horecademo’s en proeverijen kennismaken met nieuwe gerechten, dranken, producten en diensten.

Een sfeervolle horecabeleving in de Martinkerk

Horecagroothandels Bidfood, Schiava en Sligro hebben dit jaar de eer om een eigen horeca belevingsplein te creëren. Ook nieuw zijn de brouwers van brouwerij Dockum, de Amsterdamse brouwerij ’t IJ en de Texelse bierbrouwerij. Daarnaast vormen de Klaar Af Kook wedstrijd en de Tapwedstrijd een vast onderdeel van het event, met dit jaar een hoop nieuwe deelnemers en een inspirerende vakjury met onder andere Marleen Brouwer van sterrestaurant Noor en Henrice Dijks van het binnenkort te openen Hotel Restaurant Halbert. De kookwedstrijd wordt gepresenteerd door Wilbert van de Kamp.

10 jaar Horeca Xperience een mooie mijlpaal

Joris van Berkel, organisator: “We hebben in de jaren wat moois opgezet en uitgebouwd door telkens te vernieuwen, met trends mee te gaan en vaste onderdelen uit te bouwen en minder relevante onderdelen te schrappen. Net als ons event is de horeca onderhevig aan verandering en trends en daar moet je feeling mee hebben en in mee gaan. We begonnen tien jaar geleden met een Tapwedstrijd en een paar standjes in Huize Maas waar zo’n honderdvijftig bezoekers op afkwamen. Dit jaar beslaat ons event de hele Martinikerk een verwelkomen wij zo’n tweeduizend bezoekers. Uiteraard is dat niet allemaal vanzelf gekomen; een flexibel team, veel vaste exposanten die met ons meedenken, aanpassingsvermogen en het enthousiasme van de Groninger horeca spelen een grote rol bij dit succes.”

Horeca Xperience is maandag tussen 15.00 uur en 23.00 uur te bezoeken in de Martinikerk.

Kijk voor meer informatie: hbnn.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen