Komende week overgang naar wisselvalliger weer

31 okt 2022, 8:55 Nieuws
herfstfoto
Na een uniek zacht weekend daalt de temperatuur komende week naar normale waarden voor de tijd van het jaar. De kans op neerslag neemt toe.
Maandag, de laatste dag van oktober verloopt ook zacht. In de middag ligt de temperatuur iets lager dan afgelopen weekend, maar is het nog aangenaam met maxima tussen de 16 en 19 graden. De zon is nog te zien, maar de bewolking neemt toe en dat is de voorbode voor ander weer.
Dinsdag, de eerste dag van november is een onstuimige herfstdag met bewolking en regen. Er staat een matige wind met windkracht 4 tot 6 en in de kustprovincies waait het tijdelijk hard met windkracht 7. Tijdens buien is er kans op (zware) windstoten. Af en toe is de zon nog te zien en komt de temperatuur uit rond de 16 graden.
Een lokale bui valt nog in de ochtend op woensdag, maar 's middags is het vrijwel droog en schijnt de zon. De temperatuur daalt opnieuw een graad.
In de tweede helft van de week is het wisselvallig herfstweer met af en toe de zon en regelmatig een regenbui. De temperaturen komen in de middag uit tussen de 12 en 14 graden, dat voor begin november normale temperaturen zijn voor de tijd van het jaar.