Grote boeken- en platenbeurs Rock&Read in Mediacentrale

Foto: © Jacob Gunter

In de Mediacentrale in Groningen vindt dit weekend ‘Rock&Read’ plaats, een grote boeken- en platenbeurs. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober is de grootste niet-commerciële boeken- en platenbeurs van Noord-Nederland: ‘Rock&Read’ te bezoeken.

De beurs wordt vrijdagavond geopend door burgemeester Koen Schuiling. De opbrengst van de beurs gaat naar goede doelen in het noorden van het land die zich bezighouden met laaggeletterdheid. Maar liefst 50.000 boeken en platen – waaronder veel unieke exemplaren – zijn voor een zacht prijsje op de kop te tikken.

De toegang is gratis, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een kijkje te nemen of een mooi item te scoren. Zondag worden de boeken per kilo verkocht.

Laaggeletterdheid

De opbrengst van de beurs wordt aan goede doelen geschonken die zich inzetten om laaggeletterdheid te bestrijden. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18 procent van alle mensen in Nederland, dus ongeveer één op de zes mensen. Op zaterdag kunnen bezoekers van de beurs bij de stand van Biblionet en Forum Groningen met behulp van een VR-bril ervaren hoe het is om geschreven informatie niet (goed) te kunnen lezen.

Ook de Stichting Faelin is aanwezig op de beurs met 30 meter lp’s en muzikale items. Speciaal voor deze beurs heeft de stichting een selectie gemaakt van 20.000 LP’s, muziekgerelateerde boeken en nog veel meer. Stichting Faelin zet zich in voor de vijfjarige Faelin. Het meisje lijdt aan een zeldzame genmutatie en kan alleen in Amerika geholpen worden. Hiervoor heeft het gezin veel geld nodig, omdat de kosten zelf moeten worden bekostigd. Zelf hebben ze al veel acties georganiseerd. Meer weten over Faelin of doneren voor een levensreddende behandeling? Kijk op stichtingfaelin.nl

De beurs is te bezoeken op:

  • Vrijdag 7 oktober 2022 van 18.00 tot 21.30 uur;
  • Zaterdag 8 oktober 2022 van 11.00 uur tot 17.00 uur;
  • Zondag 9 oktober 2022 van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis. Locatie: Mediacentrale Groningen, Helperpark 272 – 298 in Groningen.

Kijk voor meer informatie over de beurs: www.rockandread.nl.

De boeken- en platenbeurs Rock&Read wordt georganiseerd door Stichting Rock&Read in Groningen.

Lees ook: Documentaire “De Reis van Faelin” vanaf zaterdag te zien

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen