Documentaire “De Reis van Faelin” vanaf zaterdag te zien

Faelin, foto via Stichting Faelin.
Faelin, foto via Stichting Faelin.
Foto: Beeldcitaat YouTube/Drico Ligthart van LightArtFilms

Een speciale documentaire “De Reis van Faelin” is vanaf zaterdag te zien. De documentaire vertelt over het leven van Faelin, haar vader Albert, moeder Karin en zusje Miki.

Mee op boodschap naar de supermarkt of naar een verjaardagsfeestje. Het is voor de meeste mensen zo normaal, maar niet voor Faelin. Zij lijdt aan een zeldzame gen-mutatie. Deze gen-mutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft.

Vierentwintig uur zorg geven Faelin’s ouders en er is een reële kans dat ze komt te overlijden door de aanvallen. Doordat allerlei verschillende factoren zo’n aanval kunnen uitlokken, leeft ze samen met haar ouders en zusje al een aantal jaren in isolatie. Een behandeling voor deze ziekte is alleen mogelijk in Amerika.

In de afgelopen weken lag Faelin opnieuw in kritieke toestand in het ziekenhuis. Door een epileptische aanval, waar Faelin niet uitkwam moest ze in een kunstmatige coma gebracht worden. Het was ‘kantje boord’, vertelt Karin de moeder van Faelin. Maar Faelin is met haar donkerblonde krullen en aanstekelijke glimlach een enorme strijder. “Momenteel is ze aan het herstellen, maar ook veel moe”.

Voor deze aandoening geldt hoeveel meer aanvallen, hoe groter de kans op onherstelbare schade en beperkingen. De kosten voor deze levensreddende behandeling en verblijf in Amerika moeten geheel zelf betaald worden. Vanuit Stichting Faelin zijn al verschillende acties geweest, die hard nodig zijn en waarmee gehoopt wordt 500.000 euro op te halen.

De Reis van Faelin

De documentaire omschrijft het leven van het gezin, wat Faelin nodig heeft, hoe het geld besteed wordt. De documentaire sluit af met een speciaal voor Faelin geschreven lied door Annemarie de Bie, naar een idee van Mart Buitjes.

De documentaire “De Reis van Faelin” is te zien vanaf 12.36 uur op YouTube. Deze speciale tijd is de geboortetijd van Faelin op 10 juni 2017.

Doneren voor Faelin kan via de de website van Stichting Faelin of via Geef.

(Trailer, vanaf zaterdag is de hele documentaire te zien)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stichting Faelin (@stichtingfaelin)

De documentaire is gemaakt door Drico Ligthart van LightArtFilms

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen