Groninger Museum toont werk van Bernadet ten Hove

Start van de wandeling.
Start van de wandeling.
Foto: De Redactie

Het Groninger Museum gaat werk tonen van Bernadet ten Hove. Voor het eerst is een solopresentatie van de Groningse kunstenares Bernadet ten Hove te zien. Aan de hand van een twintigtal twee- en driedimensionale kunstwerken maakt de bezoeker kennis met haar gevarieerde werk.

Focus en precisie

In een wereld waarin alles steeds efficiënter en sneller gaat, laat Bernadet ten Hove (Raalte 1957 – 2019 Désaignes) de tijdloosheid van een bedachtzaam en uitvoerig werkproces zien. In haar maakproces experimenteerde zij vrijelijk met materialen en technieken.

Diezelfde aandacht waarmee ze haar werk maakte, vraagt ze ook van de toeschouwer. Het werk nodigt je uit om een stapje dichterbij te zetten om alle fijne details te bestuderen, maar ook om weer een stap terug te doen om de werken in relatie tot elkaar te bekijken. “Aarzel vooral niet om jezelf de vraag te stellen: ‘Waar kijk ik nou eigenlijk naar?”, aldus het Groninger Museum.

Groningse kunstenares en docent

Bernadet ten Hove is lang actief betrokken geweest in het Groninger kunstleven. Als docent aan Academie Minerva, maar ook als kunstenaar in de stad. Toch is er in Groningen tot op heden, afgezien van een bescheiden presentatie in het Academiegebouw van Minerva, niet eerder een expositie van haar werk te zien geweest.

De tentoonstelling is van 8 oktober tot en met 5 maart 2023 in het Groninger Museum te bekijken.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Ton Mars en Frank Sciarone en met steun van Stichting Beringer Hazewinkel.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen