‘The Rolling Stones – Unzipped’ komt volgend jaar terug in Groninger Museum

Foto: © The Rolling Stones archive

The Rolling Stones – Unzipped komt terug naar Groningen. De internationale tentoonstelling van en over The Rolling Stones is vanaf juli 2023 te zien in het Groninger Museum. Dat maakte het Groninger Museum maandag bekend.

The Rolling Stones – Unzipped

In Unzipped reizen de bezoekers langs de highlights uit de carrière van de rockband, eindigend in een audiovisueel overdonderend slotmoment. Te zien zijn ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief, zoals originele instrumenten, stage designs en albumcovers, maar ook iconische kostuums, persoonlijke dagboeken, zeldzame audiofragmenten en videomaterialen.

Bijzonder is de studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen, dat tot en met de sigaretpeuken toe is nagebouwd. In het midden van een van de zalen zal het drumstel van de in 2021 overleden bandlid Charlie Watts getoond worden.

Unzipped was in 2020 al kort in het Groninger Museum te zien. In verband met landelijke coronamaatregelen moest het museum toen na 4 weken de deuren sluiten waarbij vele fans teleurgesteld werden. “Volgend jaar krijgt iedereen gelukkig de kans om de tentoonstelling alsnog te zien”, aldus het Groninger Museum.

De ticketverkoop start in maart 2023. Geïnteresseerden kunnen zich via www.rollingstonesgroningen.nl aanmelden voor nieuws over de exacte data, die later bekend worden gemaakt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen