Danny Vera naar de Oosterpoort in Groningen

Foto: PR De Oosterpoort

Danny Vera geeft zaterdag 10 december een concert in de Oosterpoort in Groningen.

Danny Vera, de Nederlandse singer-songwriter met vetkuif en snor, blaast het Amerika van de jaren ’50 en ’60 nieuw leven in met zelfgeschreven nummers waarmee hij de klassieke sound van zijn helden op prachtige wijze naar het heden brengt.

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch ’67 Tennessean.

In 2009 nam hij in de Verenigde Staten met lokale muzikale grootheden zijn vierde album ‘Pink Flamingo‘ op. Het resultaat werd een volwassen, niet-Nederlands klinkende plaat, met aanstekelijke americana-achtige nummers, vol energie en met een vol gitaargeluid. Het opnameproces werd vastgelegd en verwerkt tot een documentaire die op dvd werd bijgeleverd.

Distant Rumble

In 2013 tekende Danny Vera een platencontract bij Excelsior Recordings en bracht daar meerdere platen uit. Met zijn album ‘Distant Rumble‘ uit 2013 maakte hij precies de plaat die hij altijd al wilde maken: rauw en puur met aanstekelijke en meeslepende rock-‘n-roll.

Between the Dark & Daylight

In september komt de achtste plaat ‘The Outsider‘ uit en in het kader daarvan maakt Danny met zijn band een rondje langs de Nederlandse poppodia met de tour ‘Between the Dark & Daylight’. Hierbij wisselt hij vermakelijke anekdotes af met eigen nummers en werk van grootmeesters die hem hebben geïnspireerd.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

0