Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter ZK4

Historische garnalenkotter ZK4.
Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A (de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en Het Groninger Landschap organiseren van juni tot en met september weer dagtochten over het Reitdiep waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd.

Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze (nu Reitdiep) verbond ooit Groningen met de zee. Dit gebied was vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg.

Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter brengt een gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ met terras aan het idyllische Reitdiep staat ’s middags een lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch leidt een wandeling door het historisch dorpshart de deelnemers langs de vele monumenten van het wierdendorp.

Museumbezoek

Aan het begin en eind van de dag is een bezoek te brengen aan het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum) in Groningen.

Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt deelnemers terug naar de opstapplaats.

Prijs en aanmelden

Prijs per persoon is 65,00 euro (inclusief koffie/thee, lunch en taxivervoer). Aanmelden kan per e-mail: [email protected].

Kijk voor meer informatie op www.visserijmuseum.com/activiteiten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen