Lutje Lokaal in Groningen viert dit weekend feest

Foto: via Lutje Lokaal

Dit weekend vind de lente-editie van Lutje Lokaal plaats. Een route langs meer dan 60 ondernemers in de binnenstad van Groningen met live muziek, proeverijen, modeshows en leuke acties, verhalenvertellers en meer. Het thema deze editie is ‘Groningen Groeit en B(l)oeit’.

Bezoekers aan de stad kunnen dit weekend verrast worden met een bloem door het ‘Gastvrij Groningen’ team. Alle Lutje Lokaal deelnemers zijn te herkennen aan de fleurige potten met gerbera’s voor de deur.

Uit een onderzoek van Lutje Lokaal onder vijftig bezoekers gaf ruim 69 procent van het winkelend publiek aan naar de binnenstad te komen voor de unieke winkels.

Lokale ondernemers zetten zaterdag en zondag hun deuren. Op het programma staat live muziek, rondleidingen achter de schermen, cadeautjes, workshops, verhalenvertellers en meer. De deelnemende winkels zijn lokale eigenaren van restaurants, koffietenten, cafés en niet bij een keten aangesloten winkels.

Lutje Lokaal startte enkele jaren geleden als Groninger tegenhanger van Black Friday, de uitverkoopdag waarbij vooral grote winkelketens strooien met advertenties en kortingen.

Kijk voor meer informatie over de deelnemende winkels, horeca en de activiteiten op 28 en 29 mei in de binnenstad van Groningen op www.lutjelokaal.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen