Viering 70-jarig bestaan weekblad Donald Duck met expositie in Storyworld

Via Storyworld.
Foto: © Disney

Donald Duck, de populaire, straatarme en opvliegende eend in matrozenpak, kreeg precies 70 jaar geleden zijn eigen weekblad in Nederland. Reden voor strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld in het Forum om Donald Duck in de spotlights te zetten met een expositie.

Vanaf 3 juni staat het productieproces van Donald Duck-strips centraal in de vijf maanden durende expositie in Storyworld. Aandacht is er voor het tekenwerk en het inkleuren van de strips en daarnaast is te ontdekken hoe schrijvers als Frank Jonker en Jan Kruse Donald Duck-verhalen schrijven.

In de Spotlightzaal van Storyworld zijn originele strips en illustraties tentoongesteld, waarbij verschillende fasen uit het tekenproces te zien zijn. Storyworld toont onder andere werk van tekenaars die op dit moment meewerken aan het weekblad Donald Duck, onder wie Michel Nadorp, Maarten Gerritsen, Jan-Roman Pikula, Henrieke Goorhuis en Tim Artz.

Randprogramma Donald Duck

Ook het Forum besteedt aandacht aan het jubileum van Donald Duck en er is een leuk randprogramma voor kinderen. Zo is er onder meer een speurtocht geïnspireerd op de rubriek Mickey lost ’t op, workshops stop-motion in de zomer en een kinderlezing over Donald Duck in september. En wie zich afvraagt hoe het weekblad eruit zag in de jaren 50 of een van de andere decennia kan op verschillende etages van het Forum oude exemplaren bewonderen in vitrines.

Storyworld spotlight: Donald Duck, 70 jaar het vrolijkste weekblad is van 3 juni tot en met zondag 30 oktober te bezoeken.

Bekijk voor het volledige programma en tickets: storyworld.nl/donald-duck.

Dubbeltentoonstelling in Noordwijk

Naast Storyworld besteedt ook het Museum of Comic Art (MoCA) in Noordwijk aandacht aan het 70-jarig jubileum van het weekblad Donald Duck. Beide musea hebben hun thema’s op elkaar afgestemd, waardoor je kunt spreken van een dubbeltentoonstelling. Bij MoCA maakt de bezoeker kennis met de vele Nederlandse tekenaars van het weekblad Donald Duck, terwijl in Storyworld het productieproces centraal staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen