Swingin’ Groningen trakteert op veel Crossover en Talent

Sfeerfoto Swingin’ Groningen 2015.
Foto: Communicatie Swingin' Groningen

De 22e editie van Swingin’ Groningen vindt plaats op 16, 17 en 18 juni. Het publiek wordt getrakteerd op crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz.

Op het programma staan zowel bekende artiesten als aanstormend talent. Er zijn podia op het Waagplein, het Broerplein, de Ellebogen, het Uurwerkersplein, het Zuiderdiep en op vrijdagavond bij café de Toeter bij het schip Ludina dit jaar.

‘Talent Stage’

Traditiegetrouw is er speciale aandacht voor nieuw talent, onder de noemer ‘Talent Stage’. Op de verschillende podia zijn een groot aantal talenten te zien en te horen. Ook is er dit jaar de Northern European Jazz Talent Contest met de Local Pre Round. En uiteraard ontbreekt StadsKabaal niet.

Wie is het beste Noord-Europese jazztalent?

Tijdens de Northern European Jazz Talent Contest strijden jonge talenten ‘lichte muziek’ om de felbegeerde Energizing Future Talent Award.

De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze contest hun toppers af. Woensdagavond 15 juni wordt bepaald tijdens de Local Pre Round wie voor Groningen mee mag doen. Een zinderende wedstrijd voor de laatste finaleplek tussen een aantal door het Prins Claus Conservatorium gekozen kandidaten.

Round Town Jazz

Zaterdagmiddag 18 juni biedt Swingin’Groningen het winkelend publiek in zes winkels in het centrum een muzikaal programma met crossover jazzmuziek tussen 14.00 en 18.00 uur. Het Fonds Ondernemend Groningen en de Groningen City Club werken daar ook aan mee.

StadsKabaal

Voor de derde keer is er tijdens Swingin’ Groningen ook opnieuw StadsKabaal. Tientallen kinderen, jongeren en volwassenen uit stad en provincie zijn druk bezig om een prachtig concert voor te bereiden. Het is een unieke kans om kinderen en jongeren met verschillende sociaal-culturele achtergronden samen iets moois te laten creëren, onder begeleiding dit jaar van Anne-Lie Persson.

Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 18 juni op het Broerplein.

Het programma is te vinden op de nieuwe website www.swingingroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen