Qbuzz zet extra bussen in voor Bloemetjesmarkt; oproep kom met openbaar vervoer

Foto: Archief De Redactie

Deze vrijdag vindt, na twee jaar afwezigheid door corona, weer de Bloemenjaarmarkt plaats op de Grote Markt, in de Oude Ebbingestraat, het Waagplein, Vismarkt, A-Kerkhof en Brugstraat. Daarom zet Qbuzz weer extra bussen in deze Goede Vrijdag tussen de P+R locaties rond de Stad en de binnenstad.

Zo rijdt lijn 4 tussen 9.00 uur en 18.00 uur vier extra ritten per uur op de route tussen P+R Kardinge, de Grote Markt en het Hoofdstation. Lijn 5 rijdt eveneens vier extra ritten per uur tussen de P+R Meerstad, het Zuiderdiep en het Hoofdstation.

Daarnaast rijdt er ook weer een speciale Bloemenjaarmarktbus (lijn 22). Deze buslijn rijdt tussen 9.00 uur en 20.00 uur iedere 5 tot 10 minuten op de route tussen parkeerplaats P3 bij de Euroborg, Euvelgunne en de Grote Markt.

Kijk voor de vertrektijden van de extra bussen op qbuzz.nl/gd

Zondagdiensten tijdens Pasen

Op de zondag en maandag, respectievelijk eerste Paasdag en twee Paasdag rijdt Qbuzz volgens de zondagsdienstregeling.

Oproep kom met openbaar vervoer

Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Door de grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein is de stad met de auto minder goed bereikbaar is. Daarom adviseert Groningen Bereikbaar de fiets te pakken, te reizen met het openbaar vervoer of de auto te parkeren op de P+R Meerstad, P+R Kardinge en vanaf parkeerterrein Euroborg. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van bovenstaande extra bussen.

Lees ook: Bloemenjaarmarkt, een bloemenzee in centrum van Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen