Bloemenjaarmarkt, een bloemenzee in centrum van Groningen

Foto: Archief De Redactie

De binnenstad van Groningen verandert aanstaande vrijdag na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie weer in één bloemenzee tijdens de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt.

De grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland, waarbij ruim honderd marktkooplieden bloemen en planten aanbieden op de Grote Markt, Vismarkt en de aangrenzende straten, vindt traditiegetrouw plaats op Goede Vrijdag. Een grote variatie van verse snijbloemen, kamerplanten, bloembollen en zaaigoed tot tuin- en kuipplanten is verkrijgbaar.

De Bloemenjaarmarkt – ook wel ‘Bloemetjesmarkt’ genoemd – trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers naar de binnenstad. Slenteren over de jaarmarkt kan van 9.00 tot 18.00 uur op de Grote Markt en Vismarkt, Akerkhof, het Waagplein, de Brugstraat en in de Oude Ebbingestraat.

Bloemendepot

Op de Grote Markt kunnen bezoekers de gekochte waren afgeven in het bloemendepot (voor de ABN AMRO) op de Grote Markt. Ook is er dit jaar voor het eerst een depot naast de Der Aa-Kerk op de Vismarkt. De bloemendepots zijn geopend tussen 9.00 uur en 18.00 uur.

Door de ‘bloemetjesmarkt’ zijn de noordkant van het Akerkhof, Vismarkt, Guldenstraat, de noordkant van de Grote Markt en de Oude Ebbingestraat op 19 april tussen 7.00 en 18.30 uur afgesloten voor alle verkeer inclusief fietsers. Verkeersregelaars en borden verwijzen hen naar omleidingen.

Vervoer

In verband met de wegwerkzaamheden rondom Groningen raadt de organisatie bezoekers aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van de P+R-terreinen buiten de stad. Verkeer uit de richting van Duitsland kan de routeborden volgen naar de aangewezen parkeerterreinen. Ook worden extra veel bussen ingezet om bezoekers makkelijk en snel naar de binnenstad te vervoeren.

Parkeren

Parkeren kan op één van de 5 P+R-terreinen rondom de stad Groningen. Volg hiervoor de speciale borden met ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’. Met een bus worden bezoekers snel naar de binnenstad van Groningen gebracht.

Kijk voor meer informatie op www.bloemenjaarmarkt.nl en bereikbaarheid op de website van Groningen Bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen