Voorstelling ‘Kerst in Paramaribo’ in Grand Theatre in Groningen

Foto: Het Grand Theatre

De voorstelling ‘Kerst in Paramaribo’ staat dinsdag 5 april in het Grand Theatre in Groningen.

In het jaar dat Suriname 40 jaar onafhankelijkheid viert maakte het Volksoperahuis samen met Manoushka Zeegelaar Breeveld en Borger Breeveld de voorstelling ‘Kerst in Paramaribo’.

Wat betekent Suriname eigenlijk nog voor de Surinamers in Nederland?

De voorstelling ‘Kerst in Paramaribo’ heeft scherpe observaties, opvallende ontdekkingen en veel muziek; liedjes met opzwepende Kaseko en andere Caribische ritmes. House of Cooking serveert op deze avond een speciaal Creools menu.

Surinaamse geschiedenis en muziek

Suriname is nu 40 jaar onafhankelijk. Het land lijkt op het eerste gezicht niets met Nederland gemeen te hebben, behalve dan de taal en de ANWB borden.

Maar van de 800.000 Surinamers wonen 300.000 mensen in Nederland. Zij werden hier beroemde voetballers, advocaten, politici én theatermakers.

Hoe staat het met de band tussen Nederland en de voormalige kolonie? En kent de (Surinaamse) Nederlander het Suriname van nu nog wel?

Theatraal reisverslag

Samen met actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar in Paramaribo wonende vader Borger Breeveld, acteur uit de film ‘Wan Pipel’ (1976), gaat Het Volksoperahuis op onderzoek uit.

‘Kerst in Paramaribo’ is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van een jong land, 40 jaar na de onafhankelijkheid. En zoals altijd bij Het Volksoperahuis is er volop muziek, nu met opzwepende kaseko- en andere Caribische ritmes.

Manoushka Zeegelaar Breeveld en Borger Breeveld

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster en speelde in voorstellingen als ‘De Eenzame’, ‘Sophie en Nola’ (bij Urban Myth) en ‘Gejaagd door de Wind’ (bij Matzer).

Ook acteerde zij in verschillende tv-series, waaronder ‘Noord/Zuid’ en ‘De Fractie’ en in films als ‘Sonnyboy’ en ‘Mijn Opa de Bankrover’.

Borger Breeveld vertolkte de hoofdrol in de film ‘Wan Pipel’ van Pim de la Parra. De film, met ook Willeke van Ammelrooy, werd gemaakt net na de Surinaamse onafhankelijkheid en heeft een legendarische cultstatus.

Borger Breeveld is nu regisseur/producent van videoproducties en werkt nog regelmatig als acteur en zanger.

Vooraf eten met de cast van Het Volksoperahuis

De cast van Het Volksoperahuis eet voorafgaand aan de voorstelling bij House of Cooking. Zij serveren drie speciale gerechten waaronder op z’n Creools gestoofde kip met rijst, groente en bakbanaan, vegetarische Pasta ai forno met salade en Groninger runderstoofpotje met aardappelen en groenten.

Aanschuiven kan voor € 12,50. Reserveren gewenst: 050-3111726 of [email protected]

De voorstelling begint om 20.30 uur.

Voor meer informatie: grandtheatregroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden