Gratis concert Ricciotti Ensemble in de Der Aa-kerk in Groningen

Ricciotti Ensemble
Foto: Hans Kreutzer

Het Ricciotti Ensemble geeft zaterdag 26 maart een gratis concert in de Der Aa-kerk in Groningen

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit veertig jonge, geestdriftige musici. Het ensemble heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het opzoeken van nieuwe doelgroepen en optreden op gekke plekken, zoals een asielzoekerscentrum, gevangenis of zelfs in een vliegtuig.

Het Ricciotti speelt behalve de mooiste klassieke stukken ook jazz, pop en wereldmuziek. Jazztrio Kapok speelt als solistentrio mee tijdens dit concert in de Der Aa-kerk.

Buiten de geijkte kaders

Het Ricciotti Ensemble wil laten zien en horen dat orkestmuziek niet gebonden is aan pakken en serieuze gezichten. Ricciotti laat zien dat het ook anders kan. Muziek maken is leuk en kan overal, voor en met iedereen.

Het ensemble brengt muziek dicht bij mensen en buiten de geijkte kaders. En omdat muziek in een andere omgeving klinkt wordt die ook anders beleefd.

Jazztrio Kapok

Het ensemble speelt in de Der Aa-kerk samen met jazztrio Kapok. Kapok combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie van pop en funk; de percussie-instrumenten uit rootsmuziek en de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie.

Ook het instrumentarium is ongewoon: een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn. De band ontving voor het tweede album Kapok (2014) de prestigieuze Edison Jazz Publieksprijs, en won eerder zowel de Dutch Jazz Competition als de European Jazz Competition.

De aanvang is om 20.15 uur. Entree: gratis

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden