Halve finale POPGroningen Award 2016

De winnaar in 2015: Vikings in Tibet.
Foto: © Jan Lenting/popgroningen.nl

De halve finales van de POPgroningen Talent Award 2016 vinden plaats op donderdag 10 en 17 maart in Simplon in samenwerking met Simplon Up.

In februari vonden acht voorrondes plaats, verspreidt over de provincie. Een professionele jury selecteerde steeds één act tijdens elke voorronde, die door mocht naar een van de halve finales.

De geselecteerde acts voor de halve finales zijn:

Halve finale #1

Franky Age
Lars Koehoorn
Hollow Men
Vera’s Charm

Halve finale #2

Kira
The Mandrills
The Movement
Ten Years Today

Tijdens deze halve finales zal er door een jury elke avond twee acts geselecteerd worden die mogen deelnemen aan de uiteindelijke finale in Vera, op 22 april.

Winnende act

De winnende act wint deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, een optreden op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar.

Daarnaast wint men een jaar lang coachingtraject door een professional uit het popwerkveld, een waardecheque bij Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort).

De beide halve finales beginnen om 20.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

POPgroningen Talent Award

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen.

De talentenjacht sluit aan bij de initiatieven van provinciale pop-instellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden