Grand Theatre trekt in coronajaar 8500 bezoekers

Foto: Jan Buurma

Grand Theatre heeft afgelopen jaar 8551 bezoekers getrokken. In een jaar dat wederom in het teken stond van corona moest het theater tweemaal de deuren sluiten. In 2019, het laatste jaar voor de pandemie, trok het theater nog ruim 35.000 bezoekers.

Van 1 januari tot en met 2 juni en van 26 november tot en met 31 december waren er geen activiteiten in het pand aan de Grote Markt. Uitzondering hierop waren twee voorstellingen die halverwege april in het kader van de landelijke pilot voor Testen voor Toegang bezocht konden worden. In de overige maanden waren er 140 voorstellingen te zien en 35 overige activiteiten. Vaak met een beperkte capaciteit.

Ruim 1100 bezoekers zagen Mansholt van Toneelgroep Jan Vos. Deze voorstelling over het leven van Eurocommissaris Sicco Mansholt werd een week lang gespeeld in een grote tent op het terrein van Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde. Een andere populaire voorstelling was Ik… eh ik (6+) van huisgezelschap Het Houten Huis. De jeugdvoorstelling werd in totaal vijf keer voor volle zalen gespeeld.

Festivals

Naast de reguliere programmering bood Grand Theatre ook weer ruimte aan een aantal Groninger festivals. Eurosonic/Noorderslag gebruikte het theater als locatie voor filmopnames van concerten die gestreamd werden tijdens het online festival. Voor Noorderzon, Soundsofmusic, Take Root en Jonge Harten waren de boven- en benedenzaal prominente speellocaties in hun programmering.

Theatre-to-go

Vanaf zaterdag 17 april presenteerde Grand Theatre op tien zaterdagen Theater-to-go. Voor €2,50 kon de bezoeker een 1-op-1 voorstelling afhalen bij het theatercafé. De korte voorstellingen waren voor één bezoeker tegelijk, vonden plaats op anderhalve meter afstand en in de buitenlucht. In totaal lieten 96 bezoekers zich verrassen door een 10 minuten durende opvoering van Illustere Figuren, JÓRMA, Teddy’s Last Ride en Tussenland.

Heel Groningen Gratis

In augustus startte Grand Theatre de actie Heel Groningen Gratis als wederdienst naar de gemeente Groningen en haar inwoners voor de steun tijdens de coronacrisis. Alle inwoners van de gemeente die een account hadden of aanmaakten kreeg een voucher waarmee een gratis voorstelling bezocht kon worden. In totaal deelde het theater zo’n 7000 gratis tickets uit. De vouchers zijn nog tot en met 31 augustus 2022 te verzilveren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen